NavMenu

Devizni priliv od turizma prošle godine veći od 1,5 mlrd EUR

Izvor: eKapija Subota, 19.02.2022. 09:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Devizni priliv od turizma u Srbiji u toku 2021. godine iznosi 1 mlrd i 596 mil EUR, čime je premašena do sada najuspešnija 2019. godina, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

- Oborili smo rekord pre svega zahvaljujući domaćim turistima koji su bili najbrojniji, ali takođe i stranim turistima koji su prepoznali Srbiju kao atraktivnu destinaciju. Ovi podaci ohrabruju i ulivaju optimizam da će i 2022. godina biti još uspešnija i da ćemo nastaviti sa ovako dobrim rezultatima - rekla je Matićeva, ističući da je turistički sektor još jednom pokazao ogroman potencijal za razvoj, navedeno je na sajtu Ministarstva.


Ministarka je podsetila da je u 2019. godini, koja predstavlja najuspešniju turističku sezonu ikada u Republici Srbiji, devizni priliv iznosio 1,4 mlrd EUR.

Prema izveštaju Narodne banke Srbije, devizni priliv od turizma je u porastu u toku 2021. godine za 47,2% izraženo u evrima, u odnosu na 2020. godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Firma Toplica Green Energy planira gradnju solarne elektrane kod Kuršumlije

Opština Kuršumlija objavila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije solarne elektrane Vrševac 1. Investitor je kompanija Toplica Green Energy doo iz Kuršumlije. Ukupna površina parcele koja je obuhvaćena projektom iznosi 13.649,22 m², koja je, kako se navodi, poljoprivredno zemljište - pašnjak 5. klase, u privatnoj svojini investitora, na kome ne postoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.