NavMenu

Vesić: Do kraja naredne nedelje tender za kanalizaciju na levoj obali Dunava

Izvor: eKapija Petak, 18.02.2022. 10:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sima/shutterstock.com)Ilustracija
Tender za izgradnju 80 kilometara kanalizacije na levoj obali Dunava, u Borči i Krnjači, biće raspisan najkasnije do kraja naredne nedelje, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je na Studiju B podsetio da je ranije raspisan tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, kao i tender za FIDIC inženjera koji će pratiti čitav ovaj posao na levoj obali Dunava.

– Građani leve obale Dunava, više od osamdeset hiljada ljudi, konačno će dobiti kanalizaciju. U okviru tendera, Grad Beograd i Gradska opština Palilula obezbedili su da se o trošku Evropske investicione banke uradi revizioni šaht za svaku kuću, tako da to građane neće koštati ništa. Oni će platiti samo priključak, na 60 rata, a za šahtove koje će dobiti besplatno, svaka kuća će uštedeti između 800 i 1.000 EUR, koliko to inače košta – precizirao je Vesić.


Ovo je velika vest za levu obalu Dunava, jer će konačno biti rešen problem koji postoji otkad i samo naselje, ocenio je zamenik gradonačelnika.

– Kanalizacija na levoj obali Dunava koštaće između 55 i 60 mil EUR, od čega je 35 miliona iz kredita Evropske investicione banke, 16 miliona biće donacija Evropske unije, a ostatak iz budžeta Grada Beograda. U pojedinim delovima na levoj obali Dunava već počinjemo da radimo. Reč je o radovima koji se finansiraju iz gradskog budžeta i za koje smo već raspisali tendere i dobili izvođače, tako da nećemo čekati da se završi tender za deo koji plaća EIB da bismo počeli radove – naveo je Vesić, prenosi Beoinfo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.