NavMenu

Inicijativa TAS najavljuje tužbe zbog propusta u realizaciji kredita Fonda za razvoj

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.02.2022. 15:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hafakot/shutterstock.com)Ilustracija
Inicijativa TAS - Udruženje turističkih agencija i turističkih radnika Srbije, najavila je pokretanje tužbe protiv direktorke Fonda za razvoj i predsednice Vlade Srbije i predsednice Upravnog odbora Fonda za razvoj (ministarka privrede).

Inicijativa je saopštila da će u petak 18. februara u Medija centru u Beogradu organizovati Okrugli sto na kojem će predstaviti probleme sa kreditima Fonda za razvoj.

- Prezentovaćemo dokazni materijal koji u svemu potvrđuje brojne propuste i zahtevaćemo pod hitnu reakciju tužilaštva po ovom pitanju i utrvrđivanje odgovornosti - navodi se u saopštenju Udruženja koje navodi da je u više navrata upozoravalo na probleme sa kojima se susreću sektori MSP i turizma.

Inicijativa TAS navodi da "agonija zvana krediti za likvidnost Fonda za razvoj Republike Srbije još nije okončana a traje od aprila 2020. godine".

- Krediti za likvidnost za najugroženije sektore su mera Vlade u vidu paketa pomoći privredi. Vlada je donela Uredbu po kojoj će se odobravati krediti a koju je trebalo da sprovede Fond za razvoj. Uredba nije sprovedena, zahtevi za kredite nisu obrađeni u zadatom roku, 31.12.2020. godine - stoji u dopisu Udurženja.


Udrućenje dodaje da su u radu Fonda za razvoj "uočene brojne nepravilnosti u pogledu metodologije obrade pristigle dokumentacije, odnosno sistematizacije i jasnog određivanja kriterijuma po kojima će se krediti odobravati", te da je "s tim u vezi opravdana sumnja da je Fond za razvoj radio po Zakonu".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.