NavMenu

Kladovo dobija bazenski kompleks između dva jezera - U planu kafe i bazeni u okruženju mediteranskog bilja za 330 posetilaca i vaterpolo utakmice

Izvor: eKapija Sreda, 16.02.2022. 12:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LIstvan/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Kladovo oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa gradskih bazena "Jezero".

Projekat je izradio projektantski tim Arhitekta 7 iz Beograda, a podrazumeva gradnju dva bazena, kafea, upravne zgrade, info-pultova, svlačionica, kao i zelenih i saobraćajnih površina.

Kompleks će se nalaziti između dva jezera i postojeće sportske hale, na trenutno neizgrađenom zemljištu površine oko 22.550 m2.

Najveći bazen, onaj za plivače, imaće dimenzije 50x21m i dubinu do 2,5m. Njegova površina će se preraspodeliti tako da u jednom delu obezbeđuje igranje vaterpolo utakmica, sinhrono plivanje i plivanje na 25m, dok će preostali deo imati sportsko-rekreativni karakter sa dubinom od 1,4m - za plivanje, stajanje u vodi, brčkanje..., navodi se u projektu.

Bazen za neplivače dimenzija 16.6m x25m i dubine od 0,5m do 1,35m, imaće i zonu sa prskalicama (splasharea), gde je voda vrlo plitka ili je nema nimalo, odnosno postoji samo voda od prskalica ispod kojih može da se prolazi.

Moguće je, navodi se, planirati i pokrivanje balonom u zimskom periodu.


Bazeni će se nalaziti bliže sportskoj dvorani i imaće svlačionice i popločane tribinae za sedenje i sunčanje, kao i zonu za spasioce.

Oba bazena moći će da prime 330 posetilaca.

U kompleksu se planiraju velike zelene površine sa stazama, a od zelenila u planu je većinom mediteransko bilje kao što je lavanda, ruzmarin, timijan, lovor, tuje...

Takođe će biti izgrađen i kafe sa terasom orijentisanom ka jezeru i ka bazenu, kao i upravna zgrada, na severnoj strani bliže jezeru.

Kompleks je neophodno ograditi, a predviđena je i gradnja punktova odnosno info-pultova na ulazima.

B. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.