NavMenu

Beogradski "IMK Construction" angažovan na projektu brzih pruga na relaciji Sirt–Bengazi u Libiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.10.2010. 11:25
Komentari
Podeli

Beogradska firma "IMK Construction", koja je angažovana na projektu brzih pruga na relaciji Sirt – Bengazi u Libiji, nabavila je tri mobilne fabrike betona "Elkon Mobile Master 60 TW" – "Panthera" kapaciteta 55 m3/h. Nabavka je izvršena preko beogradske firme "Quick", generalnog zastupnika i distributera firme "Elkon" za Srbiju, Crnu Goru i Republiku Srpsku.

Izgradnja brzih pruga Sirt–Bengazi predstavlja jedan od trenutno najvećih projekata te vrste u svetu. Obuhvata izradu železničke pruge za velike brzine sa dva koloseka, ukupne dužine 550 km, 6 glavnih stanica, 24 manje železničke stanice, 23 vijadukta i predstavlja deo budućeg severnoafričkog železničkog koridora. Iz razloga velike razdaljine i potrebe za što kraćim transportnim putevima za dovoz betona, izabrane su mobilne fabrike betona turske firme "Elkon" (www.concretebatchingplants.com).

"Elkonove" fabrike betona, serije "Mobile Master", predstavljaju najmodernije rešenje mobilne, potpuno automatizovane, fabrike betona koje zadovaljavaju najstrožije svetske i evropske standarde. Njihova prednost je jednostavan transport, brza montaža bez betonskih temelja, što doprinosi znatnoj uštedi. U prilog tome govori činjenica da se iz transportnog u radni položaj postavlja za samo 1 do 2 dana, a za prevoz je dovoljan samo jedan kamion tegljač. Osim toga mobilne fabrike betona se tretiraju kao građevinske mašine što značajno pojednostavljuje proceduru njihovog postavljanja na samom gradilištu. Zahvaljujući svemu tome moguće je proizvoditi beton željenog kvaliteta u potrebnoj količini i trenutku uz minimalne troškove transporta.

Zahvaljujući svojim originalnim rešenjima i visokom stepenu kvaliteta firma "Elkon", koja je 100% izvozno orijentisana, plasirala je preko 1.000 svojih fabrika betona u 62 zemlje sveta i na svih 5 kontinenata. Firma "Quick" je u poslednje dve godine domaćim firmama isporučila 10 mobilnih i stabilnih fabrika betona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.