NavMenu

Raspisan konkurs za kredite Fonda za razvoj turističkim firmama

Izvor: eKapija Utorak, 08.02.2022. 14:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: George Rudy/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju firme i preduzetnici iz oblasti turizma, kao i poljoprivredna gazdinstva upisana u registar.

Kvalifikovanje projekata vrši Fond za razvoj preko kojeg se i realizuju kreditna sredstva, sa kamatnom stopom od 1% na godišnjem nivou, uz valutnu klauzulu.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva je 2.000.000 dinara.

Rok otplate je do 72 meseca po isteku odložnog roka koji traje 12 meseci i računa se od dana prvog povlačenja kreditnih sredstava, osim za "green field" investicije kojima se finansira izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, za koje odložni rok traje 24 meseca i računa se od prvog povlačenja kreditnih sredstava.

Otplata kredita vršiće se u tromesečnim anuitetima koji dospevaju 31. marta, 30. juna, 30. septembra i 31. decembra u godini.

Zahtev za kredite dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, sa naznakom "Krediti za razvoj turizma", putem pošte ili preko pisarnice Ministarstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.09.2023.  |  Agro

Ministarka: Odluka o zatvaranju Mitrosa nije konačna

Kompanija Mitros u Sremskoj Mitrovici prošle nedelje je radnike i javnost obavestila da će obustaviti proizvodnju. Odluka je doneta nakon detaljne analize, a tačan datum biće naknadno utvrđen, saopštava kompanija. U Sindikatu kažu da im je rečeno da će sva prava oko 500 zaposlenih biti ispoštovana. Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručuje da odluka o zatvaranju nije konačna, prenosi Danas. Ministarka poljoprivrede

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.