NavMenu

Podgorica nudi brojne podgodnosti investitorima - Moguća ulaganja u fabriku za flaširanje vode, podzemne garaže, proizvodnju struje iz biogasa...

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.02.2022. 10:21
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
Podgorica investitorima nudi brojne mogućnosti za ulaganja, ali i da budu partneri glavnom gradu kroz model privatno-javnog partnerstva, poručio je zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović u Dubaiju.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, Vešović je predstavio investicione potencijale Podgorice na događaju koji je organizovan u okviru Crnogorskog paviljona na globalnom događaju Expo Dubai 2020.

Ističući da je Podgorica grad moderne arhitekture, sporta, kulture, univerzitetski centar, grad čiste vode i zdrave hrane, ali i grad sjajnih domaćina i odličnih poslovnih mogućnosti, Vešović je prisutne informisao o dinamičnom poslovnom ambijentu koji nudi obilje mogućnosti, budući da je riječ o gradu koji se nalazi na pola puta između mora i planina, a da su u neposrednoj blizini aerodrom Golubovci, luka Bar, a uskoro i auto-put.

Imajući u vidu ulogu i značaj Expo 2020 Dubai, kao jedne od najprestižnijih mmanifestacij, za promociju države, gradova i njihovih potencijala, Podgorica je iskoristila mogućnost da se globalnom auditorijumu predstavi kao ekonomski stabilna i atraktivna investiciona destinacija, glavni grad države članice NATO, pouzdan partner velikih evropskih gradova i važnih svjetskih metropola.

- U cilju adekvatne valorizacije investicionih potencijala i sveukupnog socio-ekonomskog razvoja, investitorima nudimo brojne mogućnosti za ulaganja, ali i da nam budu partneri kroz model privatno-javnog partnerstva - istakao je Vešović izdvajajući projekte izgradnje fabrike za flaširanje vode, izgradnje podzemnih garaža, proizvodnje električne energije iz deponijskog biogasa i druge.

Dorektorica Turističke organizacije, Irena Rogošić, odgovarajući na brojna pitanja posjetilaca paviljona o Podgorici, upoznala je prisutne i sa prirodnim ljepotama i bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem kao značajnim turističkim potencijalima glavnog grada.

- Budući da je riječ o događaju koji okuplja veliki broj posjetilaca, ali i investitora, te da su pokazali veliko interesovanje za Podgoricu, vjerujemo da će posjeta imati značajan uticaj na dalji razvoj glavnog grada kroz realizaciju brojnih investicija i otvaranje novih radnih mjesta, kao i promociju kulturnog nasljeđa i prirodnog bogatstva, te turističku valorizaciju - zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.