NavMenu

Raspisan međunarodni arhitektonski konkurs za rekonstrukciju Kneževog arsenala u Kragujevcu

Izvor: eKapija Utorak, 01.02.2022. 13:11
Komentari
Podeli
Panoramska karta Vojno-tehničkog zavoda (Foto: Grad Kragujevac/konkursna dokumentacija)Panoramska karta Vojno-tehničkog zavoda
Gradska uprava za razvoj i investicije Kragujevca je u saradnji sa Udruženjem urbanista Srbije raspisala međunarodni urbanističko-arhitektonski konkurs za rehabilitaciju objekta Vojno-tehničkog zavoda u Kragujevcu.

Cilj je, kako je navedeno u dokumentaciji, urbana obnova i regeneracija prostorno kulturno-istorijske celine Vojno-tehničkog zavoda koji je obeležio razvoj grada tokom poslednja dva veka.

Krajnji rok za podnošenje konkursnih radova je 21. mart 2022. godine do 13 sati.

Ukoliko do utvrđenog roka pristigne najmanje pet radova koji zadovoljavaju propozicije konkursa, dodeliće se nagrade u ukupnom iznosu od osam miliona dinara.
Rezultati konkursa biće objavljeni 28. marta.


O ostalim detaljima OVDE.

Podsetimo, gradske vlasti su na proleće prošle godine najavile da će popularni Knežev arsenal, koji predstavlja jezgro kompleksa Vojno-tehničkog zavoda , postati zaseban "mali grad" i centar kreativnih industrija i industrije 4.0, sa ugostiteljskim, obrazovnim i kulturnim sadržajima.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Saobraćaj

Da li su automatizovane garaže rešenje za problem parkiranja u Beogradu?

Svaki vozač iz bilo kog većeg grada u Srbiji zna kakve su muke s parkiranjem, posebno u centralnim gradskim ulicama. Ovaj problem najizraženiji je, naravno, u Beogradu, u kojem ljudi sate i sate gube u pokušajima da pronađu slobodno mesto u obeleženim zonama, na parkinzima ili u javnim garažama. Zato se sve češće kao idealno rešenje za Beograd pominju podzemne automatizovane garaže koje, prema rečima zagovornika ove ideje,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.