NavMenu

Ispunjen i poslednji uslov za povezivanje TENT-a sa daljinskim grejanjem u prestonici - Sve spremno za gradnju toplodalekovoda Obrenovac-Beograd

Izvor: eKapija Utorak, 01.02.2022. 12:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tetiana_u/shutterstock.com)Ilustracija
Odbornici Grada Beograda usvojili su na jučerašnjoj sednici usvojili Zaključak o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o regulisanju međusobnih obaveza u vezi sa sporazumom o zajmu za projekat izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da se na ovaj način donosi poslednja odluka koja će omogućiti povezivanje TENT-a sa daljinskim grejanjem u Beogradu, čime će biti smanjena potrošnja i kupovina gasa za trećinu, a samim tim i korišćenje toplotne energije sa blokova za Beograd, preneo je Beonfo.

– Preko ovog toplodalekovoda moći ćemo da koristimo toplotnu energiju za grejanje Novog Beograda i Zemuna. Sličan projekat imamo i u Vinči gde će u julu početi da radi postrojenje za proizvodnju toplotne i električne energije, što znači da će tamo sav otpad biti uništavan i od njega će se stvarati energija za Beograd. Suštinski, više od trećine Beograda će se grejati na tako dobijenu energiju. Obrenovac time ništa neće izgubiti, već će skoro 90% biti pokriven grejanjem. Ovim rešavamo veliki problem i današnjom odlukom omogućujemo da Vlada Srbije potpiše poslednji dokument. Mi smo kao Grad izvršili eksproprijaciju i spremili sve za početak izgradnje toplodalekovoda – rekao je Vesić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.