NavMenu

Konferencija o srpskom banjskom turizmu na svetskoj izložbi u Dubaiju - Predstavljanje potencijala u okolini Čačka

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 31.01.2022. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/TinnitusDoll)
Razvojna agencija Srbije (RAS) i Expo Srbija tim organizuju danas treću investicionu konferenciju na Paviljonu Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju.

Konferencija će biti posvećena ulaganjima u banje i klimatske oblasti u Srbiji, odnosno smeštajne i hotelske kapacitete u cilju upotpunjavanja turističke ponude Srbije.

Investiciona konferencija Srbije "Spa&Wellness Real Estate" organizuje se u toku Expo tematske nedelje "Health and Wellness" i predstaviće svetskoj javnosti specijalan segment turističke ponude Srbije kao što su banje i klimatske oblasti zemlje i brojne mogućnosti za dalja ulaganja u izgradnju novih i adaptaciju postojećih smeštajnih kapaciteta.

Učesnici konferencije biće i predstavnici grada Čačka i Turističke organizacije tog grada koji će predstaviti potencijanim investitorima mogućnosti ulaganja u tri banje na teritoriji Čačka i Ovčarsko-kablarske klisure.

Takođe, svoju uspešnu poslovnu priču predstaviće renomirane kompanije koje su već realizovale investicione projekte upravo u segmentu banjskog turizma.

Direktor Sektora za međunarodnu saradnju u RAS Nikola Janković ističe da je investiciona konferencija na EXPO-u odlična prilika da se pred međunarodnom javnošću promovišu ulaganja i privuku nove investicije u banjska područja kako bi se kreirali kapaciteti za privlačenje većeg broja turista iz celog sveta.

- O turističkom potencijalu banja i klimatskih područja Srbije govori i činjenica da su banjske oblasti jedna od najposećenijih turističkih lokacija u zemlji. U prvih deset meseci 2021. godine u banjama i klimatskim mestima u Srbiji je zabeleženo oko 2,4 miliona noćenja, a kako je od toga čak 90% domaćih turista, veliki je potencijal za dalji razvoj i podsticanje popularnosti ovih lokacija među stranim gostima - rekao je Janković.


On je dodao da će u publici biti predstavnici svetski poznatih premium lanaca hotela, globalno značajna imena u spa&wellness biznisu i drugi potencijalni investitori, te se očekuje veliko interesovanje investitora iz celog sveta za banje i medicinske centre Srbije.

Srbija je zemlja sa 28 banjskih mesta i 19 specijalnih klimatskih oblasti i tradicijom banja, kupatila i lečilišta čiji počeci sežu sve do perioda Rimskog carstva.

Banje u Srbiji bogate su natrijumom, sumporom, kalcijumom, kalijumom i magnezijumom, a temperatura termomineralne vode dostiže i 110 stepeni celzijusovih u nekim mestima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.