NavMenu

Nesuđeni akva park na Novom Beogradu mogao bi da postane dom srpskih vaterpolista

Izvor: RTS Sreda, 26.01.2022. 11:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tanyast77/shutterstock.com)Ilustracija
Veliki projekat od koga se davno odustalo, posle 16 godina ponovo je pred nadležnima. Izgleda da će Novi Beograd ipak dobiti akva-park.

Pogled iz bloka 45 ne deluje toliko golemo i prostrano. Međutim, sa Savskog keja vidi se ogroman kopmleks nesuđenog akva parka i isto toliki poslovni promašaj. Pre 16 godina počela je privatna gradnja da bi ubrzo stala, ali grad i država ne odustaju od namere da u bloku 44 ipak bude vodenih sportova.

- U pitanju je kompleks otvorenih i zatvorenih bazena gde će svoj dom naći i Vaterpolo savez Srbije. Pokušaćemo to da ostvarimo s obzirom da parcela, da tako kažem, nije pravno čista. I potrebno je to dovesti do kraja kako bi postalo vlasništvo Republike Srbije koja bi kasnije mogla da bude investitor na jednom takvom objektu - kaže gradski urbanista Marko Stojčić.

Generalnim urbanističkim planom, koji je na javnom uvidu, sedam hektara prostora dobiće novu namenu. Postaće dom vaterpolista svih selekcija koji se, pa i oni najbolji u svetu, pre osvajanja medalja potucaju po raznim bazenima.

- Onda bi mi diktirali taj trenažni proces i ne bi onda zavisili kao sada od termina građanstva po bazenima sportskih centara u Beogradu i širom Srbije - ističe sekretar Vaterpolo saveza srbija Nemanja Marijan.

Doneli smo im sjajnu vest, kaže Marjan. Do sada su, kaže, sa nadležnima pričali o nekoliko lokacija. Osim priprema, ovde bi, u saradnji sa drugim vaterpolo savezima, mogle da se organizuju, kako kaže, obuke sudija, trenera, vaterpolo kadrova. Moguća su i takmičenja. Nije siguran da bi bazene mogli da korista i građani.

- Da apsolutno je otvoren za sve, ali prvenstveno za vaterpolo selekciju Srbije u nacionalnoj selekciji, a po potrebi i za sportske klubove kada se za to ukaže potreba i steknu uslovi - kaže Marijan.

- Mi za sada predviđamo lokaciju u smislu prostora, a šta bi se eventualno gradilo će biti predmet drugog postupka, kada se utvrdi projektni zadatak i tačna namena objekta - naglašava gradski urbanista Marko Stojčić.

Umesto najvećeg planiranog zatvorenog bazena u Evropi, najviših tobogana i skakaonica i lenje reke, trenutno je u kanalima ustajala kišnica, a ozidano zarasta u korov.

Na velikom i atraktivnom projektu smenilo se više od 10 investitora i nije se odmaklo od početnih radova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.