NavMenu

Konjic postaje svetski centar za proizvodnju konusnih valjaka - Japanski Tsubaki-Nakashima TN Bosnia investirao 25 mil EUR, posao za 300 ljudi

Izvor: Klix Ponedeljak, 24.01.2022. 16:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/shutterstock.com)Ilustracija
Konjic bi trebao postati svjetski centar za proizvodnju konusnih valjaka jer je japanski kapital investirao 50 mil KM (oko 25 mil EUR) u fabriku koja bi trebala zapošljavati više od 300 radnika.

Kompanija Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic već je pri kraju realizacije ove investicije, zapravo značajnog unaprijeđenja onog što već imaju u ovom hercegovačkom gradiću.

Japanski investitor na različite načine prisutan je u Konjicu još od 1984. i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka, nezaobilaznih komponenti za autoindustriju i željeznice, a od početka 2021. godine radi na otvaranju novih kapaciteta u konjičkoj industrijskoj zoni.

- Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer smo izgradili proizvodnu halu s 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavali opremom i zapošljavali nove radnike. Projekat je od velikog značaja za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100% izvozno orjentisana i ima tržište na svim kontinentima - kazao je Zlatko Hadžimahović, direktor konjičko-japanske kompanije.

Investitori ističu i kako je investicija realizirana u saradnji s općinskom administracijom i načelnikom Osmanom Ćatićem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.