NavMenu

Kragujevac korak bliže izgradnji Severne obilaznice - Država traži strateškog partnera za izradu projekta i izvođenje radova

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.01.2022. 15:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujeva.

Za strateško partnerstvo u projektu čiji je investitor JP Putevi Srbije može da konkuriše domaće ili strano pravno lice, kao i konzorcijumi koji zadovoljavaju uslove iz Uredbe o izboru strateškog partnera.

U pozivu se ističe da je obaveza budućeg strateškog partnera da izradi projekto-tehničku dokumentaciju koja obuhvata projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje i projekat izvedenog objekta uz izvođenje radova na izgradnji Severne obilaznice.

Prijava za izbor strateškog partnera traje do 11. februara, a otvaranje pristiglih prijava obaviće se sledećeg dana, u 12 časova, u prostorijama Ministarstva. Bliže detalje o javnom pozivu možete da pogledate OVDE.

Izgradnja Severne obilaznice radiće se u dužini od oko 22 km, a prostorni plan projekata obuhvata delove katastarskih opština Cvetojevac, Jovanovac, Kragujevac 4 i Novi Milanovac, ukupne površine 65 ha 25 ar 15 m2.

Računska brzina za dimenzionisanje elemenata trase je 100 km/h. Poprečni profil saobraćajnice sadrži četiri saobraćajne trake širine po 3,5 m, ivične trake širine 0,5 m, bankine širine 1,5 m i ulivno/izlivne trake širine 3,5 m.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.06.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Vlada Srbije potpisala Memorandum o razumevanju sa kompanijom Amazon

Memorandum o razumevanju potpisali su u Državnom data centru u Kragujevcu ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i generalni menadžer Amazona (Amazon Web Services) za Evropu Kameron Bruks. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da saradnja sa kompanijama poput Amazona "znači da ćemo mnogo bolje i spremnije dočekati stvari koje se nude građanima širom sveta u smislu inovacija". - Partnerstvo sa Amazonom,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.