NavMenu

Pannonian water iz Beograda kupio fabriku vode u Zrenjaninu

Izvor: Beta/eKapija Sreda, 19.01.2022. 14:24
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Engin_Akyurt)
Zrenjaninska fabrika vode prodata je za 417 miliona dinara, potvrdio je za vojvođanski portal Voice sudski izvršitelj Dragan Nikolić.

Kupac postrojenja je Pannonian water DOO iz Beograda.

- Fabrika je prodata na osnovu založne izjave. Prvenstvo namirenja ima izvršni poverilac (Erste banka) - rekao je Nikolić.

Nekoliko radnika je tužilo fabriku tražeći zaostale plate.

- Predmeti u postupcima koji se vode u korist radnika mogu se naplatiti od preostale imovine fabrike vode. S obzirom na to da postoji više postupaka, celokupna preostala imovina je popisana i predmet je prodaje - objasnio je Nikolić.


Pannonian water

Prema uvidu eKapije u podatke sa sajta Agencije za privredne registre, kompanija Pannonian water osnovana je 3. novembra 2021, sa sedištem na Novom Beogradu. Delatnost je skupljanje, prečišćavanje i distribucija vode.

Osim iz Srbije, direktori su i iz Velike Britanije, Indije i Kanade. Član je Emserb water FZE iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kao podatak o mejl adresi navedena je ona koja upućuje na sajt kompanije Metito, osnovane 1958. godine u Bejrutu u Libanu. Kako je navedeno na sajtu, do sada su realizovali preko 3000 projekata u oblastima desalinizacije, tretmana otpadnih voda i reciklaže, industrijske vode visoke čistoće i otpadnih voda, ultrafiltracije i poliranja na lokacijama širom sveta.

U pitanju je "globalni investitor i operater sredstava za vodu, otpadnu vodu i alternativnu energiju sa jasnim tržišno orijentisanim pristupom, ogromnom finansijskom osnovom i zdravim i iskusnim menadžmentom koji na jedinstven način definiše njegovu ponudu u industriji".

Pre dve godine su otvorili najveće svetsko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u poljoprivredi u Egiptu - Al Mahsamma, sa kapacitetom od 1 milion m3/dan.

Podsetimo, u julu prošle godine predstavljen je projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu, a Metito Korporacija najavila je ulaganje od 30 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Industrija

Otvoreno prvo industrijsko biološko postrojenje za preradu otpadnih voda

Prvo industrijsko biološko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, čija je vrednost 5 mil EUR, otvoreno je u fabrici Smurfit Kappa doo. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je otvorila ovo postrojenje u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora Smurfit Kappa grupe za Evropu Saverija Majera i generalnog direktora Smurfit Kappa doo Milana Markovića, naglasila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.