NavMenu

Stojčić: Nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i sličnim na Novom Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 18.01.2022. 14:21
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
Grad Beograd veoma čvrsto stoji iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu, saopšteno je iz Kabineta glavnog urbaniste.

- Želim da obavestim građane Beograda u vezi sa pojedinim navodima koji se pojavljuju na društvenim mrežama kao i pozivom na svojevrsne proteste na teritoriji opštine Novi Beograd da Grad Beograd upravo završava rad na izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije, koji se isključivo bavi javnim namenama, javnim interesom i kvalitetom života u Beogradu - rekao je glavni urbanista Marko Stojčić.

On je dodao da je u tom smislu poziv na proteste kojima se navodi da će izmenama i dopunama plana generalne regulacije biti moguća izgradnja na otvorenim i zelenim površinama unutar blokova na Novom Beogradu apsolutno lažna iz razloga što upravo ovaj plan stavlja van snage mogućnost izrade plana detaljne regulacije kojim bi se eventualno omogućila nova izgradnja a ujedno se prvi put u istoriji Beograda utvrđuje termin urbanistička zaštita.

- Ta urbanistička zaštita podrazumeva apsolutno očuvanje otvorenog prostora svih ranije izgrađenih novobeogradskih blokova, tako da nema reči ni o kakvoj gradnji. To nas dovodi do zaključka da su ovakvi navodi, odnosno lažno uzbunjivanje građana možda i usmereni ka nekim zahtevima investitora, jer bi im eventualno te lažne informacije pomogle da ostvare svoje ciljeve koji upravo i jesu gradnja u otvorenim novobeogradskim blokovima. Svi treba da znaju da Grad Beograd neće dozvoliti tako nešto i da će veoma čvrsto stajati iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu - zaključio je Stojčić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.