NavMenu

Vode se pregovori o gasifikaciji Crne Gore - Snabdevanje gasom moguće preko Prijepolja ili gasovoda Južni tok

Izvor: Mina Subota, 08.01.2022. 16:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SergBob/shutterstock.com)Ilustracija
Plan je da se Crna Gora obezbijedi gasom, kako bi to bilo prelazno rješenje ka potpunom korišćenju obnovljivih izvora energije, rekao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je u intervjuu za agenciju Mina rekao da su već vođeni razgovori sa predstavnicima Srbije.

- Oni će brzo gasovod dovesti do Prijepolja, pa postoji raspoloženje da od Prijepolja dobijemo gasovod do Pljevalja, kako bi se u nekoj budućnosti TE Pljevlja transformisala u gasnu elektranu - objasnio je Bojanić.

On je rekao i da sa Azerbejdžanom imaju jedan projekat, koji se odnosi na gasovod Južni tok, koji vodi do Albanije.

- Radi se projekat da preko Crne Gore dođe do Hrvatske. Početkom februara ćemo imati sastanak u Azerbejdžanu. Cilj nam je da Crnu Goru obezbijedimo gasom, kako bi to bilo prelazno rješenje ka potpunom korišćenju obnovljivih izvora energije - saopštio je Bojanić.

Govoreći o sektoru energetika, Bojanić je izneđu ostalog rekao i da su imali razgovore sa predstavnicima Instututa za metalurgiju i rudarstvo iz Bora o ideji da se, u saradnji sa njemačkim kompanijama, radi cementara u Pljevljima, koja bi bila potpuno ekološka.

- To je jedna ideja koja je nama interesantna i u pregovorima smo. To je ideja koja treba da se razvija, da se rade ispitivanja, ali sve vodi ka tome da ima osnova - naveo je Bojanić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.