NavMenu

Međunarodni sajmovi energetike i ekologije od 13. do 15. oktobra u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 08.10.2010. 11:44
Komentari
Podeli

Međunarodni sajam "Energetika 2010" i Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prostornog planiranja "ECOFair 2010" biće održani od 13. do 15. oktobra 2010. godine pod sloganom "Prirodno".

Sajam će biti održan u halama 1 i 1a Beogradskog sajma. Pokrovitelj sajma "Energetike" je Ministarstvo rudarstva i energetike, "ECOFair-a" Ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja. Suorganizator je Privredna komora Srbije.

Na ovogodišnjim manifestacijama učestvuje oko 180 domaćih i inostranih izlagača, koji dolaze iz : Nemačke, Italije, Francuske, Češke, BiH, Hrvatske, Crne Gore i Rumunije.

Beogradski sajam je najavio učešće kompanija - "Elektroprivreda Srbije", "Srbijagas", "Naftna industrija Srbije", ABB, "Amiga", Konzorcijum za konsalting i inženjering u energetici sa svojih dvanaest članica, "ATB-Sever", Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa sa svojim članicama, Privredna komora Federacije BiH, "Energoinvest", "Hitachi" i drugi.

Prateći stručni program je veoma bogat, raznovrstan i interesantan i sastoji se iz stručnih skupova, seminara, panel diskusija, prezentacija.

Organizatori su najavili trodnevni stručni skup u organizaciji "Elektroprivrede Srbije" - "Programi energetske efikasnosti i smanjivanje gubitaka električne energije u distribucijama Elektroprivrede Srbije", stručni skup "Aktuelne teme na tržištu prirodnog gasa Srbije" u organizaciji Ministarstva rudarstva i energetike, Agencije za energetiku Srbije i Stručnog udruženja za distribuciju prirodnog gasa.

Najavljene su i konferencija "Biomasa–stalni izvori energije" u organizaciji SPPKJ – Udruženja privrednika Češke Republike i Ambasade Češke Republike u Beogradu, zatim konferenciju: "Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije u službi održivog razvoja" u organizaciji Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije.

Prezentaciju svog poslovanja imaće firma "Netinvest".

Radno vreme Sajma je od 10 do 18 časova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.