Izvor: eKapija | Petak, 08.10.2010.| 08:20

Srbija i Kazahstan potpisali četiri međudržavna sporazuma

Boris Tadić i Nursultan Nazarbajev

Predstavnici Srbije i Kazahstana potpisali su juče u Astani Protokol o saradnji ministarstava spoljnih poslova dveju zemalja, Sporazum o ukidanju viza, Sporazum o slobodnoj trgovini i Sporazum o zaštiti investicija.

Predsednici Srbije i Kazahstana Boris Tadić i Nursultan Nazarbajev ocenili su nakon jučerašnjeg sastanka da bi dve države, na osnovama tradicionalnog prijateljstva, u narednih nekoliko godina mogle višestruko da poboljšaju ekonomsku saradnju, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Tadić je najavio da će uskoro biti otvorena i ambasada Srbije u toj centralnoazijskoj zemlji, kao i da će u Skupštini Srbije inicirati formiranje grupe prijateljstva sa Kazahstanom.

On se nakon susreta sa predsednikom Kazahstana sastao i sa premijerom te zemlje Karimom Masimovom i predsednikom Donjeg doma parlamenta Uralom Muhamedžanovom.

U delegaciji koju u poseti Kazahstanu predvodi predsednik Tadić nalaze se i ministri spoljnih poslova i trgovine i usluga u Vladi Srbije Vuk Jeremić i Slobodan Milosavljević, kao i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin.

Bugarin je juče sa predsednicom Privredne komore Kazahstana Tatjanom Kononovom potpisao Sporazum o saradnji privrednih komora.

U Astani će u decembru biti organizovan samit šefova država članica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), kojem će prisustvovati i predsednik Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.