NavMenu

U narednih 10 dana očekuje se završetak deonice Preljina-Pakovraće - Od 15. februara najavljena tri značajna infrastrukturna putna projekta

Izvor: eKapija Subota, 01.01.2022. 15:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je da je završena deonica autoputa Miloš Veliki od Preljine do Pakovraća, u dužini od oko 12 kilometara i biće otvorena za saobraćaj u narednih 10 do 20 dana.

Momirović je rekao da će ta deonica biti otvorena kada se steknu uslovi koji će omogućiti potpunu bezbednost u saobraćaju, što sada nije moguće zbog velike frekvencije vozila na Preljini.

Ministar je naveo da bi u periodu od 15. februara do 15. marta trebalo da budu započeti radovi na tri važna projekta, na izgradnji auto-puta od Beograda do Zrenjanina, brzoj saobraćanici od Sombora do Kikinde i od Požege do Duge Poljane, rekao je Momirović za Tanjug, a objavila Vlada Republike Srbije.

U Srbiji se trenutno projektuje ili gradi više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica. Gradi se trenutno 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, a jedan od njih je Moravski koridor, koji će spojiti Kruševac i Čačak i između ostalog i Ćićevac, Pojate, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo. To će biti najmoderniji auto-put u jugoistočnoj Evropi, dužine 110 kilometara, potpuno digitalizovan, rekao je ministar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.