NavMenu

EBRD odobrio tri kreditne linije EFG banci - 230 mil EUR za ogranke Grupe u Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 05.10.2010. 14:52
Komentari
Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je tri kreditne linije u ukupnoj vrednosti od 230 mil EUR za ogranke Eurobank EFG Grupe u Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji, za kreditiranje pravnih lica u privatnom vlasništvu koja posluju u te tri zemlje.

Kreditne linije EBRD-a će bankama Bancpost S. A. (Rumunija), Eurobank EFG (Bugarska) i Eurobank EFG (Srbija) obezbediti dugoročnija finansijska sredstva čiji je cilj da podrže njihov kreditni potencijal, diversifikuju i produže rok dospeća njihovih obaveza i nastavak kreditiranja privrede ovih zemalja.

Na osnovu ovog projekta, Bancpost S.A. će dobiti 95 mil EUR, Eurobank EFG Bugarska AD (Postbank) 75 miliona, a Eurobank EFG a.d. Beograd 60 mil EUR.

- EBRD sa zadovoljstvom proširuje saradnju sa Eurobank EFG Grupom u cilju unapređenja dostupnosti svojih izvora finansiranja prema kompanijama u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji, u trenutku kada je njihov ekonomski oporavak i dalje u osetljivoj fazi - izjavio je Nik Tesiman, direktor Grupe za poslovanje EBRD.

- Pre godinu dana, Eurobank EFG Grupa je zajedno sa međunarodnim finansijskim institucijama doprinela pružanju podrške ekonomijama u regionu kroz "Bečku inicijativu", drago nam je što opet sarađujemo sa EBRD-om u cilju jačanja poslovnog potencijala u zemljama čije ekonomije postepeno izlaze iz krize- rekao je Đorđo Pradeli, generalni direktor Direkcije za međunarodno poslovanje Eurobank EFG Grupe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.