NavMenu

Dograđuje se aerodrom Morava - U planu nova platforma, rulna staza, parking za posetioce i tehnički blok, traže se projektanti

Izvor: eKapija Nedelja, 19.12.2021. 18:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: S.Petrović / eKapija)Ilustracija
Aerodromi Srbije raspisali su javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za potrebe aerodroma Morava. Vrednost tendera je procenjena na 27 miliona dinara.

Kako se navodi u projektnom zadatku koji je sastavni deo tenderske dokumentacije, potrebno je projektovati i izgraditi platformu, rulnu stazu za kretanje po platformi, tehničke platforme za aerodromsku opremu, servisne sabraćajnice, perimetarski put i druge interne saobraćajnice. Takođe, u planu je da se gradi i parking za posetioce i zaposlene na aerodromu, kao i pristupne saobraćajnice i parterno uređenje.

Osim toga, predviđeni su i objekti visokogradnje i to tehnički blok i ograda perimetra aerodroma.

Navedeni objekti treba da budu opremljeni odgovarajućim sistemima - elektro-energetskim, protiv-požarnim, informacionim, telekomunikacionim, vodovodnim i kanalizacionim, sistemima za klimatizaciju, grejanje i hlađenje, rasvetom, sistemima za kontrolu pristupa, daljinsko upravljanje i nadzor i drugim specijalizovanim sistemima neophodnim za funkcionisanje civilnog vazdušnog saobraćaja na Aerodromu Morava Kraljevo.

- Prilikom izrade tehničke dokumentacije potrebno je voditi računa o integrisanosti postojećih i novih objekata, kao i objekata koji su međusobno zavisni - navodi se u dokumentu.

Objekte koncipirati tako da se omogući fazna izgradnja pojedinih celina i da se izgradnjom dodatnih celina po fazama, može omogućiti povećanje kapaciteta putničkog i kargo terminala i pratećih prostora za obavljanje poslova vezanih za prihvat i otpremu putnika, stvari i proširenje komercijalnih sadržaja.

Objekte treba projektovati kao modularne, sa mogućnošću proširenja i modularne dogradnje u nekoj od predviđenih faza. Tehnološka rešenja za pojedine faze i podfaze realizacije moraju da omoguće nesmetano odvijanje svih funkcija terminala u delu u kojem se ne odvijaju radovi.

Rok za podnošenje ponuda ili prijava je 27. januar 2022. godine, a detaljnije pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Građevina, Finansije

Nemačka kompanija Wieland electric zatvara pogon u Čačku

Nemačka kompanija Wieland electric (Viland elektrik) saopštila je da će zatvoriti svoj proizvodni pogon u Čačku, zbog "kontinuirane napetosti ekonomske situacije, u kombinaciji sa nesrazmerno visokim povećanjem operativnih i logističkih troškova". Pogon u Čačku biće zatvoren do kraja maja, a bez posla će ostati 125 radnika. - Veoma nam је žао što smo morali da donesemo ovako tešku odluku. Profesionalnost,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.