NavMenu

Podelimo radost jedni uz druge - Dočekajte Novu godinu u nekom od gradova RS

Izvor: eKapija+ Petak, 17.12.2021. 09:32
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Širom Srpske očekuje nas mnogo zanimljivih novogodišnjih sadržaja, uz bogat i raznovrstan program prilagođen svim generacijama.

Riječ je o manifestacijama zabavno-turističkog karaktera koje imaju za cilj promovisanje turističkih, gastro i kulturnih sadržaja Republike Srpske. Prema informacijama koje imamo iz loklanih zajednica iste privlače pažnju kako domaćih, tako i stranih gostiju.

Кako bi se upotpunila praznična atmosfera svi gosti će i tokom ovih dana moći da uživaju u mnoštvu zabavno-kulturnih sadržaja kao i u raznovrsnoj prodajnoj i izložbenoj ponudi.

- Smještajni kapaciteti za novogodišnje praznike u Republici Srpskoj su u značajnoj mjeri popunjeni. Što se tiče destinacija poput Jahorine, Trebinja, Banjaluke tu su smještajni kapaciteti od 80 do 90 odsto već popunjeni i uglavnom se radi o domaćim i gostima iz regije. Osim ovih destinacija i u ostalim krajevima Srpske očekujemo interesovanje za predložene programe i popunjenost na ovom nivou. Svakako da sve one koji dođu očekuje dobar provod i ulazak u novu 2022. godinu sa pozitivnom energijom i u dobrom raspoloženju - rekao je direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević.

(Foto: TORS)
Evo koji događaji su planirani širom RS

U Banjaluci, u parku "Petar Кočić" uz odbrojavanje i svečano paljenje novogodišnjih lampica, 01.12. počela je manifestacija "Banjalučka zima 2021/2022". Prekrasan ambijent, klizalište, luna-park i sjajna gastro ponuda samo su dio onog što vas očekuje tokom "Banjalučke zime". U novogodišnjoj noći na Trgu Кrajine banjalučane će zabavljati estradne zvijezde Petar Grašo i Neda Ukraden, a 1. januara 2022. godine za sve ljubitelje narodne muzike koncert će održati regionalna zvijezda Ana Bekuta.

Osim navedenih izvođača, učestvovaće i umjetnici i izvođači iz grada na Vrbasu, kako bi se na taj način podržala i promovisala i domaća muzička scena.

Na jugu Srpske u novogodišnjoj noći Trebinjce i goste će zabavljati Ana Bekuta, a uoči Nove godine nastupiće pop grupa Tropiko bend. Na šetalištu od spomenika Dučiću do Кulturnog centra, biće organizovani različiti sadržaji za mališane.

(Foto: TORS)
Na olimpijskoj ljepotici Jahorini
očekuje nas potpuno novi doživljaj novogodišnjeg provoda. Zimske čarolije u novogodišnjoj noći dobijaju potpuno novu dimenziju. Ako tome dodamo i novogodišnje skijanje uz kuhano vino i planinske đakonije doživljaj je potpun. U toku dana gosti mogu uživati u omiljenim aktivnostima na snijegu, a u večernjim satima pripremiti se za najbolju novogodišnju zabavu. Ugostiteljski objekti na Jahorini će imati organizovane dočeke nove godine za svoje goste.

Vodeći velnes i spa centar u Srpskoj, Banja Vrućica pripremila je dvodnevne i trodnevne aranžmane u hotelu "Кardial", gdje goste očekuju gastronomski specijaliteti, uživanje u velnes centru, luksuznom smještaju i dobroj zabavi.

Opština Foča ove godine prvi put organizuje zimsku manifestaciju "Zima u Foči" koja će se održati od 12. decembra do 3. februara 2022. godine. U ovom periodu, biće priređeni brojni sadržaji zabavnog, kulturnog i sportskog karaktera namijenjeni djeci i odraslima, kao što su klizalište, kućice sa raznovrsnim proizvodima i uslugama, te novogodišnji program.


U Doboju će se u od 24. decembra do 15. januara odine po drugi put organizovati manifestaciju "Zimska čarolija Doboj 2021-2022". Predmetna manifestacija podrazumjevaće niz sadržaja u prazničnom duhu, zabavnog, kulturnog, sportskog i edukativnog karaktera, namijenjenog djeci i odraslima (klizalište, prodajni objekti – kućice sa različitim proizvodima/uslugama, novogodišnji program i drugi prigodni sadržaji).

(Foto: melis/shutterstock.com)
Praznični program biće organizovan i u Gradišci
od 15. decembra, pod nazivom "Zimski grad" na kojoj će nastupiti Dejan Petrović i Big bend.

Manifestacija "Prijedorska zima" počela je u nedjelju 5. decembra i trajaće sve do 6. januara kada će biti završene prigodne praznične svečanosti, s tim da će u tom periodu biti organizovano oko 40 sadržaja na osam lokacija.

Što se tiče dočeka Nove godine na trgu za sada su potvrđeni programi u Banjaluci, Doboju i Trebinju, a kako u ovim, tako i u svim ostalim gradovima širom Srpske novogišnja noć će se dočekati u brojnim ugostiteljskim i smještajnim objektima koji samostalno organizuju doček za svoje goste. Imajući u vidu da su na snazi epidemilološke mjere, svi planirani programi će biti realizovani u skladu sa istima.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.