NavMenu

Gebrüder Weiss isporučuje IKEA kupcima u Beču koristeći e-vozila - Ušteda od oko 150 tona emisije CO2 godišnje

Izvor: Promo Četvrtak, 16.12.2021. 10:31
Komentari
Podeli
Proizvodi poput polica za knjige "Billy" ili "Hemnes" kreveta švedskog proizvođača nameštaja IKEA od oktobra ove godine pristižu do kupaca u širem području Beča u elektro vozilima bez emisija CO2. Sektor Home Delivery koristi 15 potpuno novih električnih vozila proizvođača Quantron za isporuke robe kupcima. Prelazak na vozila sa nultom emisijom smanjuje emisiju CO2 proizvedenu prilikom isporuke krajnjim kupcima za oko 150 tona godišnje.

Pored isporuka robe e-kombijima, Gebrüder Weiss pruža i druge usluge sa sopstvenim osobljem direktno u IKEA skladištu. Ovo uključuje, između ostalog, utovar robe kao i otpremu vozila. Nameštaj i bela tehnika isporučuju se do krajnjeg kupca sa duplom posadom, a po zahtevu kupca roba se može raspakovati i montirati na licu mesta.

Gebrüder Weiss isporučuje oko 60.000 pošiljki godišnje novim električnim vozilima na širem području Beča. Vozila se napajaju električnom energijom prilikom utovara u centralnom magacinu, što znači da su kombi vozila odmah spremna za vožnju bez gubitka vremena.

Isporuka bez emisija

- Pokretanje naše nove električne flote u Beču znači da smo korak bliže našem cilju da do 2025. postanemo klimatski neutralna kompanija bez emisija CO2 - kaže Claes Lindgren, rukovodilac sektora nabavke za kupce IKEA Austrija.

Beč je jedan od 30 velikih gradova širom sveta u kojima IKEA prelazi na vozila sa nultom emisijom za isporuku robe. Claes Lindgren dodaje da, sa kompanijom Gebrüder Weiss, IKEA uz sebe ima dobavljača logistike koji već ima značajan uspeh koristeći različite alternativne pogone vozila u svakodnevnim logističkim operacijama.

- Zbog kratkih razdaljina dostave robe u oblasti Beča, e-vozila su idealna za našu uslugu Home Delivery. E-vozila daju važan doprinos isporukama bez emisije CO2, posebno u oblastima sa gustom naseljenošću i gustim saobraćajem - kaže Jürgen Bauer, član Upravnog odbora Gebrüder Weiss-a. Ubuduće će kupci IKEA-e i u drugim delovima Austrije koristiti e-kombije za kućnu dostavu.

IKEA partner u Austriji i a šire

Gebrüder Weiss je logistički partner kompanije IKEA od 2017. godine. Osim Austrije, logistička kompanija opslužuje IKEA-ine kupce u sektoru kućne dostave u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Hrvatskoj. Ove zemlje su takođe spremne da pređu na isporuku robe e-kombijima. Sa 220.000 pošiljki svake godine, Gebrüder Weiss je najveći logistički partner švedske kompanije za nameštaj u Austriji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Osim pande, u Kragujevcu će proizvoditi još jedan model električnog automobila?

Izvori Radara iz FCA tvrde da su u Preseraj stigli svi alati za izradu delova za karoseriju (patosa, blatobrana, vrata, krovova…) dva električna modela, fijat pande i sitroena eC3. Pre dve godine, 28. aprila 2022. Vlada Srbije potpisala je ugovor sa top menadžmentom multinacionalne kompanije Stelantis o proizvodnji električnih automobila u njihovoj ćerci firmi, Fijat Krajsler automobilima (FCA) Srbija u Kragujevcu. Tada je obelodanjeno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.