NavMenu

Nike kupuje kompaniju koja pravi virtualne patike bazirane na blokčejnu

Izvor: Blic Sreda, 15.12.2021. 10:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Supavadee butradee/shutterstock.com)Ilustracija
Nike, svetski poznata kompanija za proizvodnju odeće i obuće, upravo je najavila kupovinu RTFKT Studija, vodeću kompaniju koja razvija "digitalne kolekcionarske predmete", koji spajaju savremenu kulturu i brendove.

RTFKT tvrdi da je u februaru, saradnja sa tinejdžerskim umetnikom FEVOCiOUS na prodaji pravih patika uparenih sa virtuelnim, uspela da proda oko 600 pari/NFT za samo šest minuta, što je u to vreme ostvarilo preko 3,1 mil USD.

To je bilo otprilike u istom periodu ranog proleća kada je većina nas prvi put čula za NFT, pošto je Grimes prodao digitalna umetnička dela u vrednosti od oko 6 mil USD 1. marta. Nije jasno da li neki od ovih digitalnih predmeta sada vredi toliko.

- Gledajući trenutno OpenSea i Nifti Gatevai, vidimo da su neki od njih ili navedeni ili su nedavno prodati po nižoj ceni od prvobitne cene - piše portal The Verge.com.

Ovo je vrsta vizije koju Nike prihvata, dajući zasluge osnivaču kompanije Benoa Pagottu, Chrisu Leu i Stivenu Vasilevu da su iskoristili "najnovije mašine za igre, NFT, autentifikaciju blokčejna i proširenu stvarnost kako bi stvorili jedinstvene virtuelne proizvode i iskustva."

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.