NavMenu

Dodeljene nagrade Srpske asocijacije menadžera - Proglašeni najbolji pojedinci i kompanije

Izvor: Beta Sreda, 15.12.2021. 10:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Adam Radosavljevic)Ilustracija
Srpska asocijacija menadžera dodelila je tradicionalne Godišnje nagrade najboljim pojedincima i kompanijama u Srbiji.

Nagrade najboljim liderima 21. veka su ove godine, jubilarni, deseti put dodeljene u četiri glavne kategorije - Menadžer godine, Mladi menadžer, Poslodavac godine i Društveno odgovorna kompanija godine, a dodeljena je i Specijalna nagrada žirija.

Zbog izuzetnih poslovnih rezultata i vizionarskog pristupa poslovanju u kategoriji Menadžer godine dodeljena su ove godine izuzetno dva priznanja: Draganu Filipoviću, predsedniku Izvršnog odbora Generali osiguranja i Predragu Mihajloviću, predsedniku Izvršnog odbora OTP banke Srbija.

Dobitnik nagrade u kategoriji Mladi menadžer godine je Igor Milenković, direktor voćarstva i povrtarstva u Delta agraru.

Kompanija koja je u ovoj godini ponudila najbolje radne uslove i stalne mogućnosti stručnog usavršavanja je MK grupa koja je dobitnik nagrade u kategoriji Poslodavac godine.

Dobitnik nagrade u kategoriji Društveno odgovorna kompanija je kompanija Schneider Electric.

Specijalna nagrada žirija dodeljena je Kancelariji za IT i elektronsku upravu Vlade Srbije za izuzetno uspešnu organizaciju procesa vakcinacije protiv COVID-19 u Srbiji.

U godini kada SAM obeležava 15 godina od osnivanja dodeljeno je 15 specijalnih priznanja za menadžere koji su svojim angažovanjem posebno radili na razvoju i građenju SAM-a i dali veliki doprinos da SAM bude kredibilna asocijacija sa mrežom ljudi koji žele da menjaju stvari nabolje.

Dobitnici priznanja su Slobodan Vučićević, Bojan Radun, Stanka Pejanović, Milan Petrović, Biljana Bogovac, Dejan Turk, Borislav Miljanović, Dejan Randjić, Dušan Basalo, Marija Desivojević Cvetković, Miro Antić, Miša Lukić, Slobodan Đinović, Vladan Simeunović i Nebojša Mandić.

Ovaj "Poslovni oskar" nagrađuje menadžere, poslodavce, pojedince i inicijative koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu. Kroz SAM Godišnju nagradu, promoviše se podsticanje kreativnosti i liderstva u menadžmentu i različitim sferama društvenog i poslovnog života, rečeno je na dodeli nagrada.

Predsednik SAM-a Dragoljub Damljanović je istakao da je to udruženje ove godine pokrenulo i sprovelo brojne projekte sa ciljem da nastavi još jače da deli znanje, iskustvo, podstiče, motiviše i doprinosi boljitku poslovnog ambijenta u Srbiji.

- Godinu za nama obeležilo je pokretanje SAM Akademije, kroz koju smo potvrdili posvećenost želji da ojačavamo menadžerske veštine naših članova i drugih menadžera, da ubrzavamo njihov razvoj i pomognemo im da spremni preuzmu uloge lidera u budućnosti. Dodela nagrada najboljima predstavlja krunu svake godine, ali i obavezu da budemo još aktivniji i iniciramo sve ono što doprinosi da naši menadžeri budu još bolji - rekao je Damljanović.

Izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović je izjavila da su menadžeri pokazali veliku fleksibilnost u radu za vreme pandemije COVID19.

- U narednom periodu očekujemo da se globalni trendovi preliju na Srbiju, očekuje nas inflacija, porast cena sirovina i transporta i moraćemo da mislimo kako da se prilagodimo tržištu - rekla je ona.

Srpska asocijacija menadžera osnovana je 2006. godine a okuplja više od 400 članova, menadžera i vlasnika uspešnih firmi i timova od više od 990.000 zaposlenih, koji godišnje realizuju posao vredan preko 10 mlrd EUR.

SAM je posvećen profesionalnom razvoju menadžera i promovisanju menadžerske struke, efikasnom povezivanju menadžera u Srbiji i regionu i promociji najboljih poslovnih praksi, odgovornog i održivog poslovanja. U saradnji sa Vladom Srbije to udruženje nastoji da unapredi poslovnu klimu u Srbiji i poveća konkurentnost.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology Co planira investiciju u CT Parku u Novom Sadu - Najavljeno 500 radnih mesta i fabrika od 14.000 kvadrata

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić za Dnevnik je rekao da kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology Co. ltd planira da investira u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. - Nakon više meseci pregovora uspeli smo da dobijemo još jednu veliku investiciju koja donosi 500 radnih mesta - fabriku renomirane kineske kompanije Jiangsu Lianbo Precision Technology Co. ltd koja će se prostirati u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.