NavMenu

Srbiju do septembra posetilo 2,5 miliona turista

Izvor: eKapija Utorak, 14.12.2021. 14:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dvoevnore/shutterstock.com)Ilustracija
Srbiju je do septembra ove godine posetilo 2,5 miliona turista koji su ostvarili 10 miliona noćenja, a devizni priliv od turizma je 1,16 mlrd EUR, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

- Turizam su spasli domaći turisti, kao i ulaganja u infrasturkturu - rekla je ministarka.

Ona je naglasila da se ove godine možemo pohvaliti time da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih turističkih sela u svetu, da je Srbija po časopisu Traveller svrstana među 22 zemlje najbolje za posetu, kao i da se 14 beogradskih restorana našlo u Mišlenovom turističkom vodiču.

- Trgovina je, uprkos izazovima uspela da održi snabdevanje stanovništva i poveća broj zaposlenih. U narednom periodu očekujemo rast prometa u maloprodaji, što će značiti i rast BDP-a - istakla je ona.

Matić je napomenula i da je spoljnotrgovinska razmena Srbije bila 40,26 mlrd EUR, a izvoz dostigao iznos od 17,6 mlrd EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.