NavMenu

Agromix će od nove godine proizvoditi 200 tona stočne hrane dnevno - Kompanija za 2023. najavila izgradnju najveće mešaonice u BiH

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 09.12.2021. 09:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nataliia Sydorova/shutterstock.com)Ilustracija
Dvije stotine tona stočne hrane dnevno proizvodiće dobojska kompanija Agromix od 1. januara naredne godine, što je respektabilna količina za tržište BiH.

To je juče poručio Edin Jabandžić, suvlasnik Agromixa, te najavio nove investicije.

- Mi planiramo raditi novu mješaonicu stočne hrane u 2023. koja bi trebalo da ima 500 tona dnevno kapaciteta i što bi trebalo da bude najveća mješaonica stočne hrane u BiH - kazao je Jabandžić.

Kompaniju Agromix posjetio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, u društvu sa Borisom Jerinićem, gradonačelnikom Doboja.

- Raduje me posjeta Agromixu, preduzeću iz Doboja čiji je većinski vlasnik postao Madi, kompanija koja je investirala blizu 10 mil KM u samo jednoj godini, u vrlo kratkom periodu. Raduje me da su zadržali sva radna mjesta i da je kapacitet Agromixa takav da treba novih radnika - kazao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.