NavMenu

Niška Tržnica planira izgradnju veće pijace na Panteleju i selidbu kvantaške

Izvor: Južne vesti Četvrtak, 09.12.2021. 09:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Dickie/shutterstock.com)Ilustracija
Zbog toga što je Pantelej naselje sa mnogo stanovnika u kojem se gradi i još se širi plan je, kako najavljuje direktor Tržnice, da se izgradi pijaca na već postojećoj lokaciji za to. Za nju je podnet zahtev za izdavanje lokacijskih uslova koji je odbijen, pa je, kaže direktor, Tržnica sada u fazi prikupljanja dokumentacije. U planu je i izgradnja već najavljivane kvantaške pijace koja će biti direktno povezana sa auto-putem.

Direktor Tržnice Goran Đorđević kaže da nemaju dovoljno sredstva za izgradnju pijace, ali da se nadaju finansijskoj podršci Grada i da će ideja biti realizovana u prvom ili drugom kvartalu naredne godine. Da je u planu da se u ovom naselju gradi pijaca, potvrdila je i gradonačelnica Niša na javnoj raspravi o budžetu za 2022. godinu.

Kao prvi korak ka izgradnji iz Tržnice su poslali zahtev za lokacijske uslove Gradskoj upravi za građevinarstvo, ali je on odbijen. Đorđević kaže da je to podneto samo formalno kako bi se najlakše dobile smernice oko potrebne dokumentacije i da će se nakon što je prikupe, krenuti u izgradnju sasvim nove pijace.

Kako je na pijaci na Bulevaru Svetog Pantelejmona asfaltirano samo 4 ara, kaže da očekuju da dobiju celu parcelu potrebnu za izgradnju.

- Kad dobijemo celu parcelu da to bude stvarno jedna kvalitetna pijaca sa svim onim mobilnim sadržajem ne samo tezge, nego i sa nekim montažnim objektima po obodu, kao što su Milk House, Don Don. Da bi pijaca funkcionisala potrebne su i neke propratne stvari - objašnjava Đorđević.

U planu je da Opština Pantelej dobije još jednu pijacu, jer je već najavljeno da bi na njenoj teritoriji mogla da bude kvantaška pijaca, koja je trenutno na putu za Nišku Banju. On objašnjava da je ta lokacija prevashodno dobra zbog velikog broja stanovnika koji tu žive, a kojih će biti još više jer su u planu novi stambeni objekti na ovom potezu.

- To će biti sasvim nova pijaca na Panteleju. Grad planira da se Bulevar Svetog Pantelejmona produži do fakulteta, sa druge strane planiramo kvantašku pijacu koja će biti na ulazu u Niš, tako da smatramo da će to biti direktna veza sa auto-putem na tu pijacu - kaže direktor.

Podsećamo, neke od ranijih novoizgrađenih pijaca u Nišu nisu zaživele dugo. Tri godine nakon otvaranja, zatvorena je pijaca u niškom naselju Delijski vis, na koju je potrošeno 2 miliona. Dok je pijaca u Duvaništu, na čiju izgradnju je potrošeno 2,5 mil EUR, dobila potpuno novu namenu, pa je tu sada robna kuća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.