NavMenu

Zapadna Srbija među 18 prioritetnih turističkih destinacija u našoj zemlji

Izvor: eKapija Sreda, 08.12.2021. 08:47
Komentari
Podeli
Zapadna Morava, Čačak (Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)Zapadna Morava, Čačak
Regija Zapadne Srbije nalazi se među 18 prioritetnih turističkih destinacija u našoj zemlji, koja je zahvaljujući izuzetnim prirodnim bogatstvima jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih područja u Srbiji i posećuje je veliki broj turista, rekla je mistarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je je otvorila 5. Turističku konferenciju Zapadna Srbija u Čačku, koja okuplja turističke radnike iz Srbije i regiona kako bi predstavili projekte, razvojna rešenja i ostvarene rezultate tokom protekle turističke sezone, navedeno je na sajtu Minstarstva.

- Ova regija ima izuzetne uslove za aktivni odmor na najkvalitetnijim terenima za zimske sportove, ali takođe predstavlja odličan izbor za sve turiste koji žele da zadovolje obrazovno-kulturne potrebe i imaju želju za bogatijim sadržajem i odmorom - rekla je Matićeva.

Ona je dodala da je konferencija od izuzetnog značaja i zato što je Turistička regija Zapadne Srbije, kao organizator, prva u Srbiji prepoznala značaj udruživanja i regionalnog pristupa turizmu.

Matić je ovom prilikom posetila i seosko domaćinstvo Rajski konaci, u selu Leušići kod Gornjeg Milanovca, koje je dobitnik nagrade Turistički cvet 2010. godine za najlepše seosko domaćinstvo u Srbiji.

- Rajski konaci su pravi primer negovanja tradicije, starih zanata i domaćih radinosti, veličanstvene prirode ovog područja i ogromnog turističkog potencijala seoskih domaćinstava u Srbiji koja su u protekloj godini doživela značajnu ekspanziju poseta pre svega domaćih, ali i stranih turista. Seoski turizam je ekološki, održiv i doprinosi da se lepote krajeva prikažu na najlepši mogući način i upravo Rajski konaci pokazuju kako se to radi u skladu sa prirodom - istakla je Matićeva.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma Zapadne Srbije od 2015-2021. godine ukupno opredelilo 920.120.837 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.