NavMenu

Oglašena nabavka projekta za gradnju groblja kućnih ljubimaca u Novom Sadu

Izvor: eKapija Nedelja, 05.12.2021. 13:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixaba / jenniferva)Ilustracija
JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad raspisao je nabavkauprojektno-tehničke dokumentacije za gradnju groblja kućnih ljubimaca u Novom Sadu.

Prema projektnom zadatku, groblje će se graditi na području minimalne veličine 1ha, uz zapadnu granicu parcela do Azila za životinje.

Na prostoru je planiran Upravni objekat i objekat spalionice sa pomoćnim prostorom.

Prema azilu je, kako je navedeno, neophodno uraditi široki zeleni pojas i zaštititi prostor groblja od buke i eventualnih mirisa.

Planiran je pešački i kolski pristup spalionici i eventualno pristup u dubinu parcele za ostale sadržaje, pre svega azila i buduće sadržaje u okviru centra za male životinje.

U planu je isključivo kremiranje životinja bez mogućnosti direktnog sahranjivanja. Pepeo će moći da se prospe na zajednički uređen prostor za posipanje pepela, a biće data i mogućnost zakupa grobnog mesta za izradu spomenika.

Groblje će imati rozarijuma gde će se urna pohranjivati u polje sa sadnicom ruže ili drugih cvetnica, kao i kolumbarijum gde će se urne pohranjivati u otvore u zidu, preko kojih će se stavljati pločica. Predviđa se i mogućnost ustupanja pepela strankama.


Takođe je potrebno predvideti uređene zelene površine i staze, kao i parking za zaposlene sa najmanje 8 parking mesta i parking za posetioce sa oko 10 parking mesta. Sve zelene površine treba urediti, navodnjavati, drenirati i osvetliti.

U planu je i ograđivanje i videonadzor prostora i objekata.

Tender ističe 13. decembra, o detaljima OVDE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.09.2023.  |  Industrija, Zdravstvo

I sa Astra Zenekom dogovorena saradnja u okviru projekta BIO4 kampus

Memorandum o razumevanju u okviru projekta BIO4 kampus potpisali su danas Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije i Hans Sijbesma, regionalni potpredsednik farmaceutske kompanije Astra Zeneka za Centralnu i Istočnu Evropu i Baltik. Memorandum sa Astra Zenekom dolazi samo dan kasnije pošto je memorandum o razmevanju juče potpisan i sa kompanijom Fajzer (Pfizer) u okviru novog bio-ekonomskog centra u Beogradu. Brnabić je posle

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.