NavMenu

Potpisan sporazum o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.11.2021. 17:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Pexels)Ilustracija
U Atini je danas potpisan ugovor o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze. Ovaj ugovor predstavlja novi korak u ostvarenju zajedničkog cilja o bliskoj saradnji i promociji šire regionalne povezanosti, inicijalno započetog sticanjem učešća Atinske berze u vlasničkoj strukturi Beogradske berze, objavljenog 5. avgusta ove godine, saopšteno je iz Beogradske berze.

Dodaje se da su započete aktivnosti na migraciji trgovačkih aktivnosti Beogradske berze na zajedničku trgovačku platformu, a svi partneri u ovom procesu (Atinska berza, Beogradska berza i Kiparska berza) i njihove investicione zajednice će moći da iskoriste prednosti unapređenja operativne efikasnosti, tržišne likvidnosti i novih poslovnih mogućnosti, čime će biti omogućena i efikasna podrška lokalnom ekonomskom razvoju.

Sporazum, takođe, naglašava posvećenost i podršku koju Atinska berza pruža Beogradskoj berzi u njenim
strategijskim naporima usmerenim ka transformaciji srpskog tržišta kapitala u međunarodno priznato i
prepoznato tržište.

Socrates Lazaridis, direktor Atinske berze, izjavio je da se raduje partnerstvu sa Beogradskom berzom u kontekstu zajedničke trgovačke platforme.

- Ona će omogućiti dalje osnaživanje naših tržišta putem širenja baze investitora i ponude novih investicionih mogućnosti za lokalne i međunarodne investitore, kao i unapređenja ponude investicionih proizvoda kojima se trguje na ovim tržištima - kazao je Lazaridis i dodao da obe berze dele zajedničku viziju koja naglašava ulogu i značaj tržišta kapitala za razvoj lokalne ekonomije kroz unapređenje globalne povezanosti i izgradnju široke međupovezane regionalne mreže podrške.


- Migracija trgovačkih aktivnosti Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze odražava naš
čvrst stav i posvećenost ne samo daljem jačanju saradnje dveju berzi, već i našem ultimativnom cilju koji se odnosi
na unapređenje efikasnosti tržišta, transparentnosti i izvesnosti za sve učesnike na tržištu, a kroz obezbeđenje
trgovačke platforme koja je u potpunosti usaglašena sa regulativom Evropske unije - istakao je Siniša Krneta, direktor Beogradske berze.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.