NavMenu

Radionica Wild Wood svoju strast prema drvetu pretvorila u proizvodnju unikatnog nameštaja - Dizajn iz Beograda svoje mesto našao i u Crnoj Gori (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.11.2021. 14:05
Komentari
Podeli
(Foto: Nina Gojković)
Poznavaoci uređenja enterijera kažu da se drveni nameštaj savršeno uklapa u svaki ambijent. Osim što ima vanvremenski kvalitet, utiče i da se prijatno osećemo u nekom prostoru, jer mu darujemo otisak prirode. Drvo je odlično i za kombinovanje sa drugim materijalima, pa je na taj način lako spojiti tradicionalno i moderno.

Ovo su prepoznali u kreativnoj radionici Wild Wood iz Beograda, koja je svoju strast prema drvetu pretvorila u proizvodnju unikatnog nameštaja.

- Sve je počelo 90-ih godina, kada sam se, još kao student, priključio ocu u stolarskoj radionici gde sam naučio bitne osnove ovog posla. Izrađivali smo nameštaj od punog drveta i pločastih materijala. Svoje znanje i iskustvo sam nadogradio boravkom i radom u Italiji, Sloveniji i Nemačkoj, gde sam imao prilike da pratim aktuelne svetske trendove u izradi visokokvalitetnog nameštaja. Po povratku u Srbiju, 2020. godine, oformljen je brend Wild Wood - kaže za eKapiju Janjo Paunović, osnivač firme.


Organski nameštaj od hrasta i oraha

Brend se posebno ističe po organskom nameštaju. U pitanju je nameštaj koji je u celosti izrađen od prirodnih materijala, počev od drveta koji je organski proizvod, do bioloških ulja i pčelinjeg voska koji se najčešće koriste kao zaštita.

- Prednost ovakvog nameštaja jeste da pozitivno utiče na zdravlje ljudi pošto nema štetnih isparenja, kao što je slučaj sa veštačkim materijalima - ističe naš sagovornik.

U izradi nameštaja najčešće koriste hrast i orah, jer su oni, kako kaže Janjo Paunović, zbog svoje teksture posebni. Nešto ređe upotrebljavaju trešnju i bukvu.
Inspiracija se pronalazi u lepoti drveta (Foto: Wild Wood)Inspiracija se pronalazi u lepoti drveta

- Ne treba zaboraviti, možda nepravedno zanemaren, jasen kao izuzetno čvrsto drvo svetlije nijanse koje takođe ima prelepu teksturu - podseća sagovornik.


Inspiraciju za dizajn pronalaze u lepoti drveta

Posebna pažnja poklanja se dizajnu nameštaja, pa je tako jedan od zanimljivih proizvoda "Flying bed". Kako navodi Paunović, inspiraciju za dizajn pronalaze pre svega u lepoti drveta, kao i u želji da komad koji dizajniraju da toplinu i upečatljivost prostoru čiji je deo, da bude vizuelno privlačan i funkcionalan.

- U tome nam pomaže bogato iskustvo stečeno dugogodišnjim boravkom i radom u zemlji i inostranstvu. Nekad ideja dolazi od klijenta, što nam je naročito drago, jer smo u prilici da osluškujemo želje i potrebe kupaca i pre same izrade proizvoda, a sinergija je uvek dobrodošla - navodi.

Dodaje da je danas u savremenim stilovima dizajna enterijera (minimalizam, industrijski dizajn, rustični stil, skandinavski stil, urbani stil i slično), sve izraženija potreba za nameštajem ravnih linija, bez previše detalja, ali sa unikatnim pečatom:


- U tom smislu smo se trudili da ponudimo proizvode koji pre svega odišu prirodom, koji su u najvećoj meri izrađeni od prirodnih materijala i uklopljivi su u sve vrste enterijera.

Sagovornik otkriva i da fotelja Melia, klub stolovi Star Walnut, K2 i Nature Set za sada prednjače kada su porudžbine u pitanju.

Klub sto Nature Set (Foto: Wild Wood)Klub sto Nature Set



Akcenat na dobrom pozicioniranju brenda Wild Wood u Crnoj Gori

Wild Wood je od ove godine prisutan i na tržištu Crne Gore. Utvrdili su da postoji interesovanje za njihovim proizvodima od primorja do planinskih krajeva, pa su odlučili da njihovi proizvodi nađu mesto i među crnogorskim kupcima.

- Postoji značajna razlika između tržišta Crne Gore i Srbije, počev od veličine tržišta, konkurencije, do interesovanja kupaca i potražnje. U svakom slučaju, nama su oba tržišta interesantna, stoga smo odlučili da nastupamo na oba - navodi Paunović.

Planovi ove kompanije za naredni period su dobro pozicioniranje brenda Wild Wood u Crnoj Gori. Takođe planiraju da i u narednim godinama osluškuju potrebe kupaca i da svoju ponudu prilagođavaju njima, uz zadržavanje autentičnosti proizvoda.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.