NavMenu

Vlast ispituje stavove građana i stručnjaka o projektu gradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu - Traže se anketari

Izvor: eKapija Sreda, 24.11.2021. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj raspisao je tender za istraživanje stavova stručne i opšte javnosti u vezi sa projektom izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji tendera, cilj je provera svesti građana i stručne javnosti, kao i njihovih generalnih stavova o industrijskim parkovima ovog tipa.

Potrebno je proveriti stavove na reprezentativnom uzorku na teritoriji Srbije, sa posebnim akcentom na grad Beograd i opštinu Palilula, na kojoj će se i graditi Srpsko-kineski industrijski park.

- Istraživanje treba da se fokusira na značaj uspostavljanja industrijskog parka u cilju razvoja Beograda i Republike Srbije, kao i na sve druge benefite koje jedan ovakav projekat donosi: ekonomske benefite, benefite za razvoj nauke, tehnološki napredak, razvoj privrede itd – navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Putem anketiranja o ovoj temi biće ispitan reprezentativni uzorak od 1.000 građana sa Palilule, još 1.500 građana u Beogradu i isto toliko sa teritorije Srbije.


Takođe, istraživanje građana sprovešće se i metodologijom fokus grupa u Borči, Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, a kada je reč o stručnoj javnosti, potrebno je uraditi dubinske intervjue do 30 minuta sa 100 lica iz relevantnih oblasti (profesori, preduzetnici, novinari...).

Tender ističe 3. decembra, o detaljima OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.