NavMenu

Počela gradnja fabrike za preradu paradajza u Kuli - Proizvodnja startuje avgusta 2022. godine, posao za 100 radnika

Izvor: eKapija Sreda, 17.11.2021. 08:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivan Krawchuk/shutterstock.com)Ilustracija
U Kuli je postavljen je kamen temeljac za izgradnju fabrike za preradu paradajza u tamošnjoj industrijskoj zoni, saopšteno je na opštinskom sajtu. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i Zoran Račić, vođa projekta i suvlasnik kompanije BFV-Processing of Tomato and Fruits doo Kula položili su kamen temeljac i time zvanično označili početak radova, čiji rok završetka je planiran za 1. maj naredne godine, a 15. avgusta 2022. godine pokreću redovnu proizvodnju.

Miljanić je rekao da izgradnja nove fabrike podrazumeva i zapošljavanje 100 novih radnika, a prema planu investitora sledeće godine će se ovde prerađivati 50.000 tona paradajza.

- Ovo je veoma značajna priča za opštinu Kula. Sa ovom investicijom praktično cela industrijska zona je rasprodata i već su polako počeli da se grade objekti, a jedna od njih upravo danas, na Dan opštine Kula započinje gradnju - rekao je Miljanić i dodao da je opština pripremila projektnu dokumentaciju za opremanje ostatka industrijske zone.

Zoran Račić, suvlasnik kompanije rekao je da se radi jedan pogon za preradu paradajza kapaciteta oko 30.000 tona svežeg paradajza, gde se kao gotov proizvod dobija tomato masa, odnosno paradajz pire, gde je predviđena proizvodnja oko 5.000 tona. Račić je istakao da je ovo jedinstven projekat koji ne radi niko u Srbiji, te u tome vidi njihovu šansu, a predviđeno je da se projekat širi po fazama u kojima će biti pet vrsta proizvoda, a u sam projekat se uključio i Tetra Pak sa 3 mil EUR, kako bi pomogao proizvodnju. Vrednost projekta je 11 mil EUR.

Podsetimo, predsednik opštine Kula Damjan Miljanić i Zoran Račić, suvlasnik kompanije BFV-Processing of Tomato and Fruits doo Kula, potpisali su u julu ove godine Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.