Izvor: Promo | Petak, 12.11.2021.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

HALKBANK i SEF podržavaju mlada preduzeća kroz start up kredite

(Predsednik Izvršnog odbora Halkbank a.d. Beograd Kenan Bozkurt) Halkbank a.d. Beograd, nakon uspešne saradnje sa Srpskom fondacijom za preduzetništvo (SEF) na projektu kreditiranja preduzeća pogođenih pandemijom corona virusa, ponovo potpisuje Ugovor o partnerstvu. Ovog puta su u fokusu mlada preduzeća i poljoprivredna gazdinstva, kojima Banka pruža povoljne uslove za unapređenje razvoja poslovanja. HALKBANK a.d. Beograd je zajedno sa SEF-om predstavila specijalnu liniju startup kredita usmerenu ka novonastalim mikro, malim i srednjim preduzećima kao i individualnim poljoprivrednim gazdinstvima ne starijim od dve godine.

Halkbank a.d. Beograd i SEF su ovim projektom želeli da pomognu start up preduzećima koja su krenula sa radom u prethodne dve godine, odnosno tokom perioda pandemije COVID-19, da postanu konkurentniji. Ovim putem se mladim preduzećima obezbeđuje podrška u njhovim inovativnim i konkurentim idejama, što će ih svakako učiniti sposobnijim da obezbede, očuvaju i stvore nove mogućnosti za zapošljavanje ljudi u Srbiji. Inicijativa za podršku podrazumeva ponudu kredita za obrtna sredstva i investicione kredite sa rokom otplate do 36 i 60 meseci, grejs periodom od 3 i 6 meseci, dok je maksimalan iznos kredita do 30.000 EUR. Dodatno, u okviru ovog projekta startup preduzećima je obezbeđena obuka i trening podrške koji će im pomoći u razvijanju poslovanja.

- U našem poslovanju vrlo cenimo inovativnost, a to je ono što nam mlada preduzeća donose. Ovom saradnjom dajemo podršku privrednicima koji imaju izvrsne ideje da ih i ostvare - izjavio je predsednik Izvršnog odbora Halkbank a.d. Beograd Kenan Bozkurt.

Zajednički cilj Halkbank i SEF-a je da i u ovom periodu podrže novonastala mala i srednja preduzeća, kojima je Halkbank tradicionalno orijentisana, kao i segment agro klijenata koji su veoma značajni za Banku.
Aleksandar Grabovac, upravitelj Srpske fondacije za preduzetništvo
Aleksandar Grabovac, upravitelj Srpske fondacije za preduzetništvo (Foto: Halkbank a.d. Beograd)
- Zadovoljstvo nam je što smo bili prva banka u Srbiji koja započela saradnju sa SEF-om kreditima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva , a sada i prva banka koja u saradnji sa Srpskom fondacijom za preduzetništvo daje priliku start-up preduzećima da ostvare svoj pun potencijal. Nadamo se da ćemo podrškom mladim privrednicima povećati konkurentnost male privrede - dodao je Kenan Bozkurt, predsednik Izvršnog Odbora Halkbank a.d. Beograd
U okviru projekta koji finansira KfW Razvojna banka grant sredstvima obezbeđenim od strane Nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje, SEF pruža podršku bankama u Srbiji kako bi se startup preduzećima i poljoprivrednicima omogućio i olakšao pristup izvorima finansiranja. Nakon uspešne implementacije programa za podršku preduzećima i poljoprivrednicima pogođenim pandemijom Covid 19 od strane Halkbank a.d. Beograd, sa zadovoljstvom ulazimo u novi razvojni program sa vašom bankom namenjen start-up klijentima - rekao je Aleksandar Grabovac, upravitelj Srpske fondacije za preduzetništvo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE