NavMenu

Počela gradnja najvećeg hotela na severu Crne Gore - Otvaranje Montis Mountain Resorta u Kolašinu očekuje se 2024. godine

Izvor: Pobjeda Sreda, 10.11.2021. 16:03
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Screenshot)
Počela je gradnja Montis Mountain resorta u naselju Breza, koji će biti najveći hotel na sjeveru 238 smještajnih jedinica. Planiraju zapošljavanje 260 stalnih i 60 sezonskih radnika. Kako je Pobjedi kazao Radoica Vuković, suosnivač i direktor kompanije Montenegro luxury hotels and resorts, koja gradi Montis Mountain resort planirano je da prva faza projekta bude završena u junu 2023. godine, a da prve goste prime 2024. godine. Upravljanje će biti povjereno crnogorskom hotelskom operatoru Montenegro stars.

- Zamišljen je kao hotel koji će kreirati atraktivnu ponudu tokom cijele godine i imati sadržaje namijenjene i dnevnim posjetiocima i stanovnicima Kolašina. Ponudu hotela dopunjuju hotelska pivnica, zamišljena kao "gradska kafana", 3D bioskop, hotelski "trg" na prvom spratu sa neprekidnim impresivnim vizurama ka Bjelasici, koji će služiti kao urbana bašta gostima hotela, ali i za organizaciju događaja na otvorenom - poručuje Vuković, ističući da će njihov spa centar biti na 1.200 kvadrata sa teretanom, saunama, slanom sobom i indoor-outdoor bazenom, dok će multifunkcionalni Montis event centar moći će da podrži događaje za 400 učesnika, što značajno povećava ponudu za konferencijski turizam u sjevernom regionu - ističe Vuković.

Objašnjavajući zašto su odlučili da upravljanje hotelom povjere crnogorskom hotelskom operatoru, naveo je da je Montenegro stars je u posljednje dvije decenije imao pionirsku i "emancipatorsku" ulogu u razvoju kvaliteta usluge, podizanja standarda i primjene naprednih tehnologija kroz upravljanje hotelima na crnogorskom primorju.

- Prije donošenja konačne odluke angažovali smo međunarodne konsultante i pregovarali sa nekoliko domaćih i međunarodnih hotelskih operatora, a izbor je pao na Montenegro stars - objašnjava Vuković i naglašava da su reputacija hotela Splendid i iskustvo u upravljanju najvećim domaćim hotelom sa pet zvjezdica bile presudne pri donošenju odluke.

- Od trenutka kad je Splendid izabran za operatora budućeg hotela, dobili smo sjajne povratne informacije sa njihovih tradicionalnih emitivnih tržišta, da gosti jedva čekaju da uz odmor na moru, uvrste i odmor na sjeveru Crne Gore - rekao je Vuković.

Očekuju goste iz Albanije, Srbije, BiH i juga Hrvatske, te Rusije, Ukrajine, Bjelorusije i Kazahstana, ali i Francuske, Njemačke i Velike Britanije.

Program ekonomskog državljanstva pružio je, po riječima sagovornika Pobjede, istorijsku šansu za ubrzan ekonomski razvoj sjevera Crne Gore i mogućnost da se konačno diverzifikuje turistička ponuda naše zemlje.

- Realizacija projekta ekonomskog državljanstva je usporena pandemijom korona virusa, zbog čega su samo djelimično iskorišćeni njegovi benefiti, a veliki broj zainteresovanih aplikanata nije bio u mogućnosti da doputuje u Crnu Goru, upozna se s projektima i investira - kazao je Vuković i dodao da očekuju da će postojati razumijevanje Vlade za važnost ovog programa za započete projekte, posebno u sjevernom regionu, čija se finansijska održivost i blagovremena realizacija, za razliku od juga, upravo zasnivaju na programu koji samo formalno traje tri godine, a efektivno godinu.

Osim ekonomskog državljanstva, veoma važno za Kolašin je, ističe Vuković, otvaranje auto-puta i povezivanje dva skijališta i smatra da će ova tri segmenta pokrenuti investicionu aktivnost u Kolašinu, u kojem se trenutno gradi sedam luksuznih hotela. Ističe da paralelno treba izgradnja nove i unapređenje postojeće putne, vodovodne i kanalizacione infrastrukture, a potrebno je kreirati kulturne, zabavne i sportsko-rekreativne sadržaje u gradu, odnosno brendirati samu destinaciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.