NavMenu

Uskoro besplatni internet i mobilna aplikacija za kupovinu karata u vozovima

Izvor: eKapija Subota, 06.11.2021. 14:40
Komentari
Podeli
Telekom Srbija, Infrastruktura železnice Srbije i Srbija Voza potpisali su Pismo o namerama s ciljem unapređivanja korisničkog iskustva putnika na srpskoj železnici.

Projekat podrazumeva postavljanje baznih stanica na železničke stubove na trasama kojima se obavlja železnički saobraćaj, kao i obezbeđivanje Wi-Fi signala za pristup internetu na železničkim stanicama na teritoriji Srbije u cilju obezbeđivanja mobilnog signala i interneta, obezbeđivanje Wi-Fi signala za pristup internetu u vozilima Srbija Voza i
razvoj mobilne aplikacije namenjene krajnjim korisnicima za kupovinu karata za železnički prevoz putnika Srbija Voza.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koji je prisustvovao događaju istakao je da je modernizacija srpskih železnica jedan od glavnih prioriteta u radu Vlade Srbije i resornog ministarstva, i da srpska železnica mora da vrati poverenje putnika.

Prema njegovim rečima, korisničko iskustvo mora da bude vrhunsko i u skladu sa evropskim standardima, tako da ćemo uskoro imati i aplikaciju za kupovinu karata, kao i besplatan pristup internetu u vozovima Srbija voza.

Pismo o namerama su potpisali generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i generalni direktor Srbija Voza Jugoslav Jović.


- Kao rezultat naše saradnje sa partnerima iz Infrastruktura železnice Srbije, Srbija Voza, putnici će u novim vozovima moći da uživaju u besplatnom Wi-Fi internetu, koji će njihovo putovanje učiniti udobnijim. Takođe, razvijamo i aplikaciju za mobilne uređaje putem koje će putnici moći jednostavno i brzo da kupe kartu za putovanje vozom - naglasio je Lučić.

Generalni direktor Srbija Voza Jugoslav Jović naveo je da će nadgradnja usluga omogućiti da se karte kupe od kuće ili u pokretu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.