NavMenu

Ugovor sa Japanom o otklanjanju dvostrukog oporezivanja stupio na snagu

Izvor: eKapija Petak, 05.11.2021. 14:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vladislav Gajic/shutterstock)Ilustracija
Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Japana u Srbiji Takahikom Kacumatom, sa kojim je razmenio note o stupanju na snagu Ugovora između Vlade Republike Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanje poreske evazije.

Selaković je konstatovao da je ovim učinjen izuzetno važan korak na planu daljeg unapređenja privredne i investicione saradnje, ali i ukupnih veza sa prijateljskim Japanom.

- Potpisivanje i stupanje na snagu ovog važnog bilateralnog ugovora u skladu je sa aktuelnim uzlaznim trendom u ekonomskoj saradnji dveju država, uz sve veći interes japanskih poslovnih krugova za prisustvo na našem tržištu, nove i značajne kontakte i pokretanje velikih investicionih projekata od strane renomiranih japanskih kompanija, kao što su, između ostalih, Yazaki, Toyo tires i Nidec - rekao je on.


Šef srpske diplomatije je naglasio da su japanske kompanije i investitori, poznati po svojoj marljivosti, posvećenosti i visokoj profesionalnosti, dobrodošli u Srbiji i da smo tu da im pružimo svu potrebnu pomoć u novim poslovnim poduhvatima.

Selaković je rekao da današnja ceremonija ima i dodatni značaj i simboliku, jer prethodi obeležavanju 140-godišnjice prijateljstva između dve države naredne godine, dodavši da mi u Srbiji tom jubileju pridajemo izuzetan značaj, ponosni na činjenicu da Japan i Srbija imaju veoma dugu tradiciju međusobnog prijateljstva, čime može da se podiči veoma mali broj država u svetu, saopštio je sajt Vlade Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.