NavMenu

U Srpsku fabriku stakla biće uloženo 50 mil EUR

Izvor: Beta Nedelja, 19.09.2010. 10:51
Komentari
Podeli

U modernizaciju Srpske fabrike stakla u Paraćinu biće uloženo 50 mil EUR, najavilo je juče poslovodstvo tog preduzeća.

Generalni direktor "Srbijagasa" Dužan Bajatović rekao je na konferenciji za novinare održanoj godinu dana nakon što je "Srbijagas" preuzeo većinski deo u paraćinskoj staklari da neće biti otpuštanja radnika iz fabrike.

- Osnovni cilj je da se u naredne dve godine realizuje investicioni plan čija je prva faza vredna 17,5 mil EUR- rekao je Bajatović.

Dodao je da taj novac neće uložiti "Srbijagas", nego će se za toliko zadužiti fabrike stakla.

Bajatović je rekao i da se očekuje prodaja bar polovine od oko 12 mil EUR vrednih zaliha proizvoda staklare i naplata sedam miliona evra potraživanja.

- To bi omogućilo uplatu doprinosi za zdravstveno osiguranje za oko 1.800 radnika staklare- rekao je Bajatović.

Dodao je da je radnicima povezan radni staž od 2004. godine do 2009. godine, a da će deo dugovanja za doprinose, poreze i plate za žest meseci do 2004. godine izmiriti Agencija za privatizaciju. Bajatović je rekao da je postignut dogovor sa sindikatima i poslovodstvom fabrike i da su otpušteni sindikalci vraćeni na posao.

Generalni direktor Srpske fabrike stakla Nebojša Bogdanović rekao je da se planira pokretanje peći za proizvodnju kristalnog stakla koja je ugašena pre godinu dana i da je počela proizvodnja proizvoda od bezbojnog stakla za domaćinstva i ugostiteljstvo.

Bogdanović je naveo da se sa partnerima iz Italije prave planovi za dalju obnovu proizvodnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.