NavMenu

Knauf Insulation ulaže 19 mil EUR u fabriku u Surdulici - Gradi se novi dimnjak i povećavaju kapaciteti za recikliranje otpadne vune

Izvor: eKapija Petak, 05.11.2021. 08:28
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Trifunović)
Od 2005. godine kada je Knauf Insulation došao u Srbiju i kupio fabriku kamene vune u Surdulici, uloženo je preko 35 mil EUR u povećanje kapaciteta fabrike, modernizaciju i instalaciju nove opreme, reciklažne kapacitete, ugradnju savremenih postrojenja za očuvanje kvaliteta vazduha, vode i zemljišta.

U investicionom ciklusu koji se odvija do kraja ove i početkom sledeće godine biće uloženo još 19 mil EUR, što će, sa prethodnim investicijama, prevazići 50 mil EUR ulaganja u Surdulicu. Najveći deo novih ulaganja ide na postrojenja za dodatnu zaštitu životne sredine.

- Kontinuirano ulažemo u ovoj oblasti, prateći trendove i zahteve koje pred nas postavlja naša kompanija na globalnom nivou u smislu održivog poslovanja, naravno sve u skladu sa zakonima republike Srbije. Trenutno gradimo viši i savremeniji dimnjak, pravimo sistem za prečišćavanje atmosferskih voda koje prolaze kroz fabrički krug, povećavamo kapacitet za recikliranje otpadne vune, povećavamo energetsku efikasnost samih objekata u fabrici i gradimo moderan parking za kamione unutar fabrike - kaže za eKapiju Branislav Popović, direktor fabrike u Surdulici.

U planu je i unapređenje proizvodne opreme i pakovanja.

- Radi se o zameni delova opreme savremenijim i tehnološki savršenijim rešenjima - čime će naša kamena vuna dodatno dodatno dobiti na kvalitetu, a pakovanje proizvoda biti postojanije i prilagođeno potrebama naših klijenata - istakao je Popović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.