NavMenu

Raspisan konkurs za arhitektonsko rešenje Centra za promociju nauke - Rok za predaju radova 1. decembar 2010.

Izvor: eKapija Petak, 17.09.2010. 13:00
Komentari
Podeli

Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj raspisalo je 15. septembra međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje za novi objekat Centra za promociju nauke u Bloku 39 u Novom Beogradu i idejni planski razvoj za Kampus nauke i umetnosti u Bloku 39. Rok za predaju radova je 1. decembar ove godine.

Konkurs je, u skladu sa preporukama Unesco, raspisalo Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, u saradnji sa Savezom arhitekata Srbije, Društvom arhitekata Beograda i Međunarodnom unijom arhitekata.

Cilj konkursa je da na osnovu upoređivanja dostavljenih projekata izabere najbolji projekat za izgradnju Centra za promociju nauke, koji zadovoljava zahteve naručioca konkursa u skladu sa utvrđenim uslovima, programom i relevantnom dokumentacijom, istovremeno ukazujući na razvojne urbanističke mogućnosti Kampusa nauke i umetnosti.

Ocenjivanje radova i izbor dobitnika nagrada predviđeno je za 13. decembar, žiri bi trebalo da objavi dobitnike 17. decembra, dok će izložba pristiglih radova biti 17. april 2011.

Žiri je u sledećem sastavu: Božidar Đelić, ministar za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije ili njegov predstavnik Darko Bukić, savetnik ministra i direktor Jedinice za implementaciju projekta, Roberto Simon iz Brazila, Dorte Mandrup iz Danske, Gunter Katherl iz Austrija, Ourania Kloutsinioti iz Grčke, gradski arhitekta Beograda Dejan Vasović, predsednik Saveza arhitekata Srbije Jovan Mitrović.

Zamenici žirija su Miomir Korać iz Srbije i Nicholas de Monchaux iz SAD-a.

Ukupna suma od 100.000 EUR biće namenjena za nagrade i otkupe. Za prvu nagradu predviđeno je 60.000 EUR, za drugu 20.000 EUR, trećeplasirani će dobiti 10.000 EUR, dok će dva otkupa biti izdvijeno po 5.000 EUR.

Raspis, programi, podloge, kao i sve dodatne informacije su dostupni na web sajtu: www.blok39.com i www.dab.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.