NavMenu

Završena rekonstrukcija novosadskog keja - Za uređenje izdvojeno 402 miliona dinara

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.09.2010. 09:00
Komentari
Podeli

Novosadski kejNovosadski kej

Realizacijom projekta rekonstrukcije i nadvišenja Keja, Novi Sad je prvi put u istoriji, siguran da je zaštićen od poplava. Projekat su zajednički finansirali - Pokrajina – preko Fonda za kapitalna ulaganja APV i Grad Novi Sad i u te svrhe obezbeđeno je oko 402 miliona dinara.

Radovi na nadvišenju krune nasipa za 80 cm u dužini od 2.300 m, koštali su oko 95 miliona dinara, a izvodilo ih je JVP "Vode Vojvodine". Nabavljena je i mobilna oprema, u vrednosti blizu 20 miliona dinara, za zatvaranje stepenišnih otvora na zidu, koja će biti montirana u oktobru, a sanirana su stepeništa i obloga nasipa. Sinhronizovano sa nadvišenjem krune nasipa rekonstruisana je i vodovodna mreža. Posao koji je realizovalo JKP "Vodovovod i kanalizacija" vredan je oko 112 miliona dinara.

JP Zavod za izgradnju grada i JKP "Put" bili su zaduženi za parterno uređenje i izgradnju saobraćajnih površina u okviru kojih je rekonstruisana pešačka staza i postavljena klinker opeka u dužini od 2.450 m, rekonstruisana biciklistička staza u dužini od 2.200 m, izgrađeno 1.350 m tartan staze i košarkaški teren sa tartan podlogom i osvetljenjem, uređeno igralište za boćanje, rekonstruisana javna rasveta duž 2.450 m pešačke staze, zamenjeni i postavljeni novi trafo ormani, urađene 2 nove bus niše.

Takođe, rekonstruisan je i spomenički kompleks gde su obezbeđeni nova podna rasveta i ukrasne žardinjere, a omogućen je pristup i osobama sa posebnim potrebama. Na omiljenom novosadskom šetalištu postavljen je novi urbani mobilijar i to 44 klupe bez naslona, 22 sa naslonom, 47 korpi za otpatke kao i javni toalet. Za realizaciju navedenih radova Grad je obezbedio oko 145 miliona dinara.

Radove na hortikulturnom uređenju, koji će početi polovinom oktobra, izvodiće JKP Gradsko zelenilo i u te svrhe planirano je 20 miliona dinara, kao i dodatnih 10 miliona dinara za izgradnju zalivnog sistema, a duž cele rekonstruisane trase postavljena je optička mreža u organizaciji JKP Informatika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.