NavMenu

U Beogradu počeo sajam zaštite imovine, lica i poslovanja - ISEC

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.09.2010. 08:37
Komentari
Podeli

Prvi međunarodni sajam zaštite imovine, lica i poslovanja - ISEC, otvoren je juče na Beogradskom sajmu. Do 18. septembra 36 domaćih i stranih izlagača predstaviće rešenja iz tehničke i fizičke zaštite, korporativne i informacione bezbednosti, inteligentnih zgrada i bezbednosti u saobraćaju.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, Slobodan Nedeljković, koji je otvorio ovu sajamsku manifestaciju, rekao je da posetioci mogu videti deo savremenih tehnologija hardverskog i softverskog tipa, koje u radu koriste MUP i drugi državni organi za prevenciju i omogućavanje bezbednog života građana.

On je napomenuo da pri korišćenju savremenih tehnologija može doći i do zloupotreba i da se MUP godinama uspešno bori i usavršava svoje tehnologije da bi preventivno reagovao i omogućio da svi bezbedno komuniciraju i rade. Nedeljković je izrazio nadu da će sajam postati tradicionalan, jer je potreban građanima, privatnim i društvenim subjektima i da će državni organi izvući pouke i primeniti sve najnovije tehnologije u svom radu.

MUP je na svom štandu izložio sisteme sa najsavremenijom tehnologijom u funkciji javne bezbednosti, poput radara za proveru brzine, alkometra i droga-testova. Posetioci sajma moći će da vide i mobilne jedinice MUP, kao što je vozilo saobraćajne policije koje otkriva i dokumentuje prekršaje prekoračenja brzine i nepropisnog preticanja - popularnog "presretača", vozila interventne jedinice, komandnog vozila, vozila za specijalne namene, kao i minersko bure za prenos opasnih materija i sumnjivih paketa.

U naredna tri dana u Hali tri, predstaviće se izlagači iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, među kojima su i oni koji zastupaju vodeće svetske brendove iz SAD, Kanade, Engleske, Nemačke, Italije, kao i Austrije.

Udruženje za privatno obezbeđenje Privredne komore Srbije, kao asocijacija privrednih društava i preduzetnika sektora privatnog obezbeđenja, želi da u procesu tranzicije, dolaska stranih investitora i realne potrebe za povećanjem lične i imovinske sigurnosti izvan domena koje obezbeđuje država, nametne imperativ usaglašavanja kvaliteta usluga sa evropskim standardima. Osnovni cilj je uspostavljanje i primena jedinstvenih pravila ponašanja na tržištu, zaštita interesa članica, povećanje kvaliteta usluga i standarda zaposlenih.

Tokom sajamske izložbe biće organizovano i više seminara, a organizatori navode da je jedan od najvažnijih "Dan korporativne bezbednosti". Na seminaru će biti reči o mestu i ulozi korporativne bezbednosti kao preduslovu uspešnog poslovanja. Stručni prateći program je pripremljen saradnjom predstavnika MUP, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i Udruženja za privatno obezbeđenje PKS.

Grupacije samozaštitne delatnosti u velikim tehničkim sistemima, predstaviće stanje privatnog obezbeđenja u Srbiji kroz teme "Odnos javnog i privatnog sektora bezbednosti", Dan korporativne bezbednosti, Implementacija međunarodnih pravila i standarda, Dan bezbednosti banaka, Dan prevencije nasilja u školama, poslovne seminare i prezentacije kompanija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.