NavMenu

Po rekonstrukciji prevodnice, Tisom će ploviti veći brodovi - Pokrajina ulaže i u vodosnabdevanje u Beočinu, sanaciju krova studentskog doma u Novom Sadu

Izvor: eKapija Sreda, 27.10.2021. 14:34
Komentari
Podeli
Tisa (Foto: Katarina)Tisa
Pokrajinska vlada utvrdila je Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene brane na Tisi.

Tim dokumentom stvara se osnov za podizanje kategorije plovnog puta reke Tise, kako je utvrđeno Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015. do 2025. godine, navedeno je na sajtu Vlade Vojvodine. Takođe, omogućuje se projektovanje i izvođenje radova u cilju unapređenja uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi, povećanjem njenih kapaciteta, kako bi se obezbedilo istovremeno prevođenje više od jednog plovila.

Sastavni deo brane, izgrađene 1977. godine, jeste prevodnica koja omogućava prevođenje samohodnih plovila klase IV, a zbog male dužine nije moguće prevođenje većih plovila (konvoja). Ove karakteristike prevodnice nepovoljno utiču na robni promet koji se odvija rekom Tisom.

Rekonstrukcijom postojeće prevodnice i njenim povećanjem sa postojećih 85 metara na 190 metara dužine i 24 metra širine, ili izgradnjom nove prevodnice datih dimenzija na drugoj strani brane, omogućilo bi se istovremeno prevođenje jednog sastava plovila uobičajenog za kategoriju vodnog puta VIa, a time i veće korišćenje Tise za prevoz velikih količina robe između Srbije i Mađarske.



Rešavanje problema vodosnabdevanja u Beočinu

Na današnjoj sednici Opštini Beočin usmereno je 9,8 miliona dinara za rešavanje problema vodosnabdevanja u naselju Karlica u Čereviću. Sredstva su obezbeđena za pribavljanje hidromašinske opreme u pumpnoj stanici, te za izgradnju vodovodne mreže i elektroenergetske instalacije.


Sanacija krova na studentskom domu

Pokrajinska vlada izdvojila je i tri miliona dinara za sanaciju krova i popravke na termomašinskim instalacijama u Studentskom domu Evropa - Evropa kolegijum u Novom Sadu, koji godišnje obezbeđuje smeštaj za gotovo 400 studenata iz cele AP Vojvodine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.