NavMenu

Ekološki semafori i dekorativna rasveta u Sremskoj Mitrovici kroz participativno budžetiranje

Izvor: eKapija Sreda, 27.10.2021. 12:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fru-fru/shutterstock)Ilustracija
Građani Sremske Mitrovice glasali su da se kroz Projekat participativno budžetiranje u 2022. godini urade ekološki semafori, saopštio je Duško Šarošković, načelnik Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj na konferenciji za novinare:

- Postavljaćemo ekološke semafore i ekološke saobraćajne znakove. To je projekat koji je ubedljivo zauzeo prvo mesto i ima ukupno 711 glasova, u odnosu na dekorativnu rasvetu na mostu Svetog Irineja koja je druga sa 569 glasova. Кako će u gradskom budžetu za 2022. godinu za realizaciju ovih projekata biti opredeljeno pet miliona dinara, a imajući u vidu da će vrednost ekoloških semafora biti niža od ovog iznosa, mogu reći da će i dekorativna rasveta na pešačkom mostu biti postavljena u narednoj godini. Izdvojićemo sigurno dva, do tri miliona za postavljanje ekoloških semafora, kad inženjerska služba utvrdi tačne lokacije i njihovu opremljenost, kao i broj semafora, dok se procenjuje da će dekorativna rasveta na mostu Svetog Irineja koštati oko tri miliona. Ukupno smo planirali tih pet miliona, tako da verujem da ćemo i drugi projekat realizovati.


Ukupno je glasalo 2133 građana, sve do 22. oktobra, a glasalo se lično i elektronskim putem, navedeno je na sajtu Grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.