NavMenu

Kaberne sovinjon vinarije Belo brdo osvojio nagradu za najbolje vino na takmičenju AWC

Izvor: Vino & fino Utorak, 26.10.2021. 12:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JirkaBursik/shutterstock.com)Ilustracija
Vino Cabernet Sauvignon Limited 2018 kuće Belo brdo osvojilo je nagradu za najbolje vino od kaberne sovinjona na takmičenju AWC (The Austrian Wine Challenge) u Beču, jednom od najvećih vinskih ocenjivanja na planeti.

Vino kuće iz Čerevića ocenjeno je sa čak 93.1 poenom i tako se našlo na samom vrhu liste vina od univerzalno popularne crne sorte. Još tri crvena vina kuće Belo brdo, sva iz berbe 2018, osvojila su zlatne medalje na takmičenju AWC: Petit Verdot, Decade i Marselan.

Četiri vinarije iz Srbije našle su se među vinskim kućama koje su osvojile jednu, dve ili tri zvezdice za ukupni broj poena na takmičenju AWC: vinarija Belo brdo osvojila je dve zvezdice, a kuće Despotika, Rubin i Dragić po jednu.


Ove godine, na takmičenju AWC nadmetalo se 12.525 vina napravljenih u 1.641 vinskoj kući iz 44 zemlje sveta. The Austrian Wine Challenge održan je 18. put.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.