NavMenu

Potvrđena vodeća pozicija "Henkela" na rang listi održivosti - Kompanija uvrštena u indeks "Dow Jones"

Izvor: eKapija Sreda, 15.09.2010. 09:39
Komentari
Podeli

Četvrti put za redom, "Henkel" je prepoznat kao lider u svom sektoru po svetskom indeksu održivosti "Dow Jones" (DJSI World) i evropskom indeksu održivosti "Dow Jones" (DJSI Europe). "Henkel" je ponovo preuzeo vodeću poziciju u kategoriji robe široke potrošnje i jedina je kompanija u svom sektoru koja je rangirana DJSI World i DJSI Europe indeksima. Ti indeksi daju spisak korporacija koje slede principe održivog razvoja u svom poslovanju.

"Henkel" je posvećen održivosti i društveno odgovornom poslovanju, što je još jednom potvrđeno po svetskom indeksu održivosti "Dow Jones" (DJSI World) i evropskom indeksu održivosti "Dow Jones" (DJSI Europe) u katergoriji robe široke potrošnje (FMCG). Samo 10% najvećih svetskih korporacija rangirane su DJSI World indeksom. To je lista koju je agencija "SAM Indexes" sastavila pre više od 10 godina.

- Prezadovoljni smo ponovljenim uspehom na ovoj međunarodno priznatoj listi održivosti - rekao je Kasper Rorsted, predsednik UO "Henkel".

- Održivost je za nas princip i srž naše poslovne filozofije kao i svih aktivnosti kompanije, stoga planiramo da uvećamo vodeću ulogu koju smo preuzeli u ovom domenu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.