NavMenu

Vučić: Pokušaćemo da do decembra završimo remont bloka B1 TENT-a da bismo snizili cenu struje

Izvor: Beta Petak, 22.10.2021. 14:46
Komentari
Podeli
(Foto: Zdravko Lončar)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je energetska situacija "užasna" i da će do decembra pokušati da se završi kapitalni remont bloka B1 u termoelektrani "Nikola Tesla", kako bi se za 650 MW podigla proizvodnja, ne bi li se snizila cena struje.

- Pokušaćemo pre decembra da završimo blok B1 u termoelektrani 'Nikola Tesla' kako bismo za 650 MW povećali našu proizvodnju, da spustimo cenu struje. Za cenu gasa nam predstoje pregovori sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koji su neizvesni - rekao je Vućić novinarima nakon otvaranja rudnika Čukaru Peki u Boru.

Prema njegovim rečima, danas je na berzi cena struje u Srbiji 229 EUR po MW, dok najniže cene u Evropi ispod 100 EUR po MW imaju na berzi Nemačka, Češka, Slovačka i Poljska.

Ukazao je da dobro što je Srbija bolje pripremljena nego svi drugi u regionu, "tako da će posledice kod nas biti manje".

- Za tri puta uvećane su rezerve zlata, što daje finansijsku stabilnost u budućnosti i pomaže u rešavaju iznenadnih udara - rekao je Vučić.



Razgovara se o cenama cementa

On je kazao i da država razovara sa cementarama u zemlju o njihovom planu da od 1. januara naredne godine povećaju svoje cene za 30%.

Prema njegovim rečima, istovremeno se razgovara i sa EPS-om, kako bi se videlo da li mogu da daju posebne cene struje za cementare, da povećanje njihovih cena ne bi bila veće od 15%.

Istakao je da je to važno i zbog dalje izgradnje putnih koridora koje država planira.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.