NavMenu

Predsednik Sindikata radnika EPS smenjen zbog organizacije protesta

Izvor: Tanjug Petak, 22.10.2021. 14:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kstudija/shutterstock.com)Ilustracija
Na sednici Glavnog odbora Sindikata radnika EPS koja je odžana danas u 11 sati u Obrenovcu doneta je odluka o smeni predsednika sindikata Milana Đorđevića Đokina, saopštila je sindikalna organizacija EPS Kolubara.

Kako je navedeno, Đorđević je opozvan sa funkcije predsednika GO Sindikata radnika EPS-a, a za novog predsednika je jednoglasno izabran Radoslav Krsmanović iz Sindikalne organizacije EPS Kolubara Lazarevac.

Sednici GO prisustvovalo je 28 članova GO Sindikata radnika EPS.

Deo članova Sindikata radnika EPS, koje je predvodio Đorđević, okupili su se jutros ispred sedišta tog preduzeća u Balkanskoj ulici u Beogradu da bi, kako su rekli, iskazali svoje nezadovoljstvo stanjem u EPS-u i položajem radnika.

Posle tog protesta Sindikalna organizacija EPS Kolubara je saopštila da ne učestvuje u protestu koji je jutros organizovao Sindikat radnika EPS-a ispred sedišta firme.

- Radnici Kolubare ne učestvuju u ovome. Ovo nije rudarski protest, ovo je skup familije, prijatelja i penzionera. Rudari Kolubare su na zboru u Kaleniću rekli šta su imali - naveo je predsednik sindikata EPS Kolubara Miodrag Ranković Pici.

Nedugo nakon održanog protesta oglasio se i v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić. On je u objavljenom saopštenju odbacio tvrdnje koje je na protestu izneo Milan Đorđević i optužio ga za širenje lažnih vesti i širenje panike.

- Sve što je Đorđević izgovorio je laž, a s obzirom na to da pominje ucene i nasilje koje ne postoji, opasnom retorikom dovodi u zabludu zaposlene i preti protestom, njegovo ponašanje prepoznaje i krivično zakonodavstvo jer iznošenjem lažnih vesti i širenjem panike čini i krivično delo - naveo je Grčić u saopštenju. i dodao da će EPS o navedenom obavestiti sve nadležne institucije.

On je ukazao da je Đorđević, za koga kaže da je "upravo smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS", svojevoljno promenio dogovor da danas razgovaraju u 11 sati i naknadno pozvao svoje pristalice da u 9 ujutru protestuju ispred zgrade EPS, zbog čega ne vidi razlog da u takvim uslovima vode bilo kakav razgovor.

- Sa lažnim predsednikom sindikata radnika EPS neću voditi nikakve razgovore u atmosferi pretnji, ucena i manipulacija - rekao je Grčić.

On je dodao da je, u međuvremenu, i zvanično obavešten da je pet sindikalnih organizacija napustilo Đorđevićev sindikat i, u okviru "Elektrodistribucije Srbije", oformilo zaseban sindikat, te se dovodi u pitanje dalje važenje Statuta sindikata radnika Elektroprivrede Srbije kao i do sada postojeća organizacija sindikata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.