NavMenu

Najavljen rebalans prokupačkog budžeta, do kraja godine asfaltiranje petnaestak ulica

Izvor: Južne vesti Petak, 22.10.2021. 10:45
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/AkizPhotography)
Zbog bolje naplate javnih prihoda, višak od oko 100 miliona dinara Grad Prokuplje će, najavljuje gradonačelnik, do kraja godine potrošiti na infrastrukturne radove. Ukoliko odbornici u utorak, 26. oktobra, na zakazanoj Skupštini Prokuplja usvoje najnoviji, drugi po redu rebalans budžeta u kome se povećavaju prihodi i rashodi za taj iznos, do kraja godine biće asfaltirano 5 ulica.

Projekcijom na početku godine, planirani budžet za 2021. godinu je 1,62 milijarde dinara, a kako je tada rečeno, najveći deo od oko 70% ide na plate zaposlenih.

- Najnovijim rebalansom budžet je povećan za oko 100 miliona dinara i to je novac od bolje naplate prihoda od planiranog poreza na imovinu, a samim tim smo povećali i rashod za taj iznos. Novac ćemo upotrebiti za asfaltiranje još najmanje 5 ulica do kraja godine. Svodimo polako rashode i prihode i polako zatvaramo kasu Grada– rekao je gradonačelnik Milan Aranđelović.

Ukoliko sve bude po planu, ovogodišnje izvršenje prokupačkog budžeta biće oko 90%, a predviđeni deficit je šest odsto.

Aranđelović najavljuje da je sa početkom građevinskih radova sledeće godine planirano da se asfaltira još 10 do 15 ulica na teritoriji Prokuplja.


Inače, zbog velikog opterećenja budžeta u kome 70% odlazi na plate zaposlenih, gradska vlast u Prokuplju je ove godine započela proces racionalizacije i smanjenje broja radnika kako u Gradskoj upravi, tako i u javnim preduzećima i ustanovama.

Već je u procesu likvidacije Turističko-sportski centar u kome će, uz otpremninu od 10 prosečnih plata, bez posla ostati 67 zaposlenih, a pokrenut je proces reorganizuje u JKP Hammeum u kome će neke od radnih jedinica biti izdvojene iz preduzeća, a zatim prodate zainteresovanim privatnim koncesionarima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.